No šīs nedēļas vairākās Latvijas grāmatnīcās ir nopērkama vēl nebijusi, unikāla, izglītojoša krāsojamā futbola grāmata, kurā bērniem caur radošu krāsošanas procesu ir iespēja iepazīties ar Latvijas vīriešu un sieviešu izlašu esošajiem un mūsu leģendārajiem futbolistiem.

"Bērniem Latvijas futbols ir jāiepazīst mācoties, lasot un pašiem darbojoties. Esmu pārliecināts, ka tieši caur šādu materiālu bērniem būs iespēja kārtīgāk iepazīt Latvijas futbolistus un pēc tam tos arī laukuma atpazīt," norāda grāmatas idejas autors Renārs Krīgers.

Visas ilustrācijas grāmatā sagatavojis mākslinieks Aivars Baranovs, kurš iesaistījies jau vairākos kopprojektos ar LFF. ""Karaļa Asaras" bija mūsu pirmais lielais projekts, taču tagad šīs būs vēl lielāka iespēja nokļūt uz bērnistabu galdiem. Ceru, ka šī grāmata kalpos kā labs papildu stimuls vēl vairāk just līdzi musu izlasei un tās futbolistiem."

"Novēlu bērniem veiksmīgu un radošu mācību gadu, radošu darbošanos ar grāmatiņu, un ceru visus satikt Latvijas izlases spēlēs, lai satiktu savus varoņus arī laukumā," pauda LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Futbola alfabēts iegādājams Jāņa Rozes, "Valters un Rapa", "Globuss" grāmatnīcās, kā arī Jāņa Rozes sadarbības vietās "Rimi" veikalos. Pērkot Latvijas nacionālās futbola izlases oficiālo spēļu kreklu "Sportland" veikalos, grāmata būs bez maksas. Tāpat grāmatu iespējams iegādāties "Sportland" teltī Latvijas izlases mājas spēlēs fanu zonā.

Kopējā tirāža paredzēta 2900 eksemplāros.