Latvijas Futbola federācija (LFF) ar lepnumu paziņo par jaunu un nozīmīgu sadarbību ar "Sportland", kas turpmāk kļūs par oficiālo LFF un Latvijas futbola izlases atbalstītāju. Šī sadarbība veicinās futbola popularitātes pieaugumu valstī, sniedzot faniem plašākas iespējas iegādāties Latvijas izlases kreklus un citus atribūtikas izstrādājumus visos "Sportland" veikalos Latvijā, kā arī internetā.

Sadarbības ietvaros plānots ne tikai paplašināt futbola atribūtikas piedāvājumu, bet arī veidot jaunas kolekcijas, kas veltītas Latvijas futbolam. Šīs iniciatīvas mērķis ir stiprināt futbola kreklu kultūru valstī, radot līdzjutējiem iespēju ar lepnumu atbalstīt savu izlasi un radīt spēcīgu piederības sajūtu ar valstsvienību.

"Sportland" turpinās pārvaldīt LFF un "Adidas" noslēgto līgumu par izlašu nodrošināšanu ar nepieciešamo inventāru.

LFF prezidents Vadims Ļašenko: "Šī sadarbība ir būtisks solis Latvijas futbola attīstībā. Mēs esam priecīgi sadarboties ar "Sportland", kas ir uzticams un profesionāls partneris. Kopā mēs spēsim veicināt Latvijas futbola kultūru un nodrošināt, ka katrs mūsu līdzjutējs var lepoties ar mūsu izlases simboliem. Tas ir liels gods, ka tieši "Sportland" kļūst par mūsu oficiālo partneri, un esmu pārliecināts, ka šī sadarbība dos pozitīvus rezultātus."

"Sportland" vadītājs Sandijs Pinkulis: "Mūsu uzņēmumam sadarbība ar LFF ir ļoti būtisks solis, lai vēl vairāk palīdzētu Latvijā turpināt attīstīt futbola popularitāti. Futbols it visur ir sporta karalis, tai skaitā arī Latvijā, par to mums nav šaubu. Mūsu lielais mērķis ir maksimāli palīdzēt Latvijas sporta organizācijām sasniegt pēc iespējas plašāku auditoriju, lai sports un aktīvs dzīvesveids nonāktu ikvienā ģimenē. Futbolā pēdējos gados sasniegtais attiecībā uz bērnu iesaisti futbolā ir ļoti apsveicams rezultāts. Gan federācija, gan klubi pie tā ir ļoti nopietni strādājuši. Mēs to augstu novērtējam, tas mūsu sabiedrību, īpaši jau bērnus, tikai stiprina. Centīsimies ar savu aktivitāti palīdzēt šos skaitļus tikai vairot un kopā veidot interesantus projektus, padarot Latvijas futbolu arvien atpazīstamāku gan Latvijā, gan ārpus tās robežām."

Šī sadarbība ir nozīmīgs solis ceļā uz Latvijas futbola attīstību un stiprinās valsts sporta identitāti, radot jaunas iespējas līdzjutējiem lepoties ar savas izlases simboliem.

Līdz ar uzsākto sadarbību arī jaunā Latvijas izlases dizaina spēles krekli un cita atribūtika turpmāk būs ērti pieejama mājaslapā sportland.lv/lff.

Jaunā mājas spēļu formu dizaina kreklos iestrādāta iepriekš Latvijas izlases formu dizainā neredzēta oranžā krāsa, kurai iedvesma rasta Latvijai svarīgajos vasaras saulgriežu svētkos. Krāsa simbolizē uguni un mūžīgu dzīvību. Cienot vēsturi un tradīcijas, formastērpu dizainā mēģināts meklēt arī modernas, drosmīgas un spilgtas vēsmas. Tieši tādus mēs vēlamies redzēt arī mūsu futbolistus – pamanāmus, ar uzdrīkstēšanos apveltītus, bet pašos pamatos – karmīnsarkanus. Jaunajos formastērpos krūškurvja zonas vidū iespiests vilka simbols, kas apvieno visus mūsu futbola ģimenē iesaistītos. Diskrēts, bet liels un pamanāms.