UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra izšķirošās jeb "Play-off" kārtas pirmajā spēlē ceturtdien Latvijas čempionvienība "FC RFS" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (2:0) uzvarēja Kipras spēcīgāko komandu Nikosijas APOEL.

Mača 31. minūtē pēc Jāņa Ikaunieka iegūtās bumbas un acīgas viņa piespēles rezultātu atklāja kotdivuārietis Sedriks Kuadio, bet puslaika izskaņā pēc spēles ar roku pārsvaru no 11 metru soda sitiena atzīmes dubultoja pats J. Ikaunieks. Neilgi pēc spēles atsākšanās viesi izmantoja sev veiksmīgu bumbas rikošetu un vienus vārtus atguva.

Abu komandu atbildes spēle notiks 29. augustā Nikosijā.

Uzvarētāji divu spēļu summā kvalificēsies UEFA Eiropas līgas pamatturnīram, bet zaudētāji pārcelsies uz UEFA Konferences līgas pamatsacensībām. Līdz ar to otro reizi kluba vēsturē un trešo reizi Latvijas futbola vēsturē "FC RFS" būs pārstāvēts kādā no Eiropas klubu sacensību pamatturnīriem.

Iepriekš 2022. gadā "FC RFS" kvalificējās UEFA Konferences līgas grupu turnīram, bet 2009. gada rudenī UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā piedalījās FK "Ventspils".

Foto: "FC RFS"