Rīgā, 2024. gada 21. augusts

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. DK 24/-41

Piedalās:
Komitejas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, Ē. Pļuta, R. Grīnbergs.
Komitejas sekretārs: A. Saļņikovs.

LFF DK, iepazīstoties ar "Optibet" Nākotnes līgas 16. kārtas, "Altero.lv LIIGA" 8. kārtas spēles SK "Super Nova-2" - FK "Beitar"/Riga Mariners" un 13. kārtas spēles FK "Limbaži" - Dienvidkurzemes SS un "11.lv" Latvijas kausa izcīņas spēļu protokoliem un delegātu ziņojumiem, vienbalsīgi nolemj:

1. Par spēlētāju un oficiālo personu diskvalifikācijām

"Optibet" Nākotnes līga:

  • Regnārs Skujiņš /"Ogre United"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.12.);
  • Jānis Jēkabsons /"Ogre United"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.12.);
  • Aleksandrs Vlasovs /JFK "Ventspils"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.1.).

"Altero.lv LIIGA":

  • Aleksandrs Butovskis /SK "Super Nova-2"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Altero.lv LIIGA" spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.1.).

2. Par sodiem

"11.lv" Latvijas kausa izcīņa:

  • "Valmiera FC" – 200 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p.6.3.10);
  • FK "Metta" – 200 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p.6.3.10).

"Optibet" Nākotnes līga:

  • "Ogre United" – 200 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p.6.3.10).

3. Par š.g. 18. augusta "11.lv" Latvijas kausa izcīņas spēli "Leevon PPK" - "Riga FC"

LFF DK, iepazīstoties ar minētās spēles protokolu, delegāta ziņojumu, video materiāliem, kā arī saņemot š.g. 19. augusta "Leevon PPK" paskaidrojumus, š.g. 20. augusta "Riga FC" paskaidrojumus un informāciju no LFF Sacensību departamenta, konstatē atkārtotu pirotehnikas izmantošanu no "Leevon PPK" līdzjutēju puses, atkārtotu paviršu apsardzes darbību, nereaģējot uz pirotehnikas izmantošanu no kluba līdzjutēju puses, kā rezultātā tika bojāts stadiona laukuma segums un infrastruktūra, tika apturēta spēle, kā arī tika mainīts š.g. 23. augusta spēles "Leevon PPK" - "Ogre United" stadions un sākuma laiks.

Ievērojot norādīto, LFF DK vienbalsīgi nolemj:

  • Piemērot "Leevon PPK" 1 (vienas) - nākamās - "Optibet" Nākotnes līgas spēles sarīkošanu bez skatītājiem un 1000 EUR naudas sodu (Disciplinārā reglamenta p.1.6.a), p.1.6b), p.1.6.d), p.2.1., p.4.2., Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p.6.1.15, p.6.3.4., p.15.);
  • Noteikt, ka papildus spēles protokolā iekļautajām personām katrs no klubiem "Leevon PPK" un "Ogre United" š.g. 23. augusta spēlē ir tiesīgs ielaist stadionā 5 (piecas) akreditētās personas.