"Tonybet" Virslīgas video tiesnešu asistenti (VAR) un viņu palīgi (AVAR) 16. un 17. augustā piedalījās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) praktiskajās nodarbībās, kas ir daļa no VAR sistēmas attīstības un izaugsmes procesa.

Semināru vadīja viens no labākajiem FIFA VAR instruktoriem Macejs Vežbovskis (Maciej Wierzbowski) kopā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu komitejas priekšsēdētāju Markusu Nobsu un LFF Tiesnešu nodaļas vadītāju Vadimu Direktorenko.

Video tiesneši un video tiesnešu asistenti analizēja dažādas situācijas no starptautiskām spēlēm, kas bija saistītas ar spēli ar roku, aizmugures pārkāpumiem, pārkāpumiem uzbrukuma fāzē (APP), soda laukuma incidentiem, ka arī taktiskajiem pārkāpumiem (SPA/DOGSO) un ļoti rupju spēli/agresīvu uzvedību.

Apmācības apmeklēja arī LFF prezidents Vadims Ļašenko, kurš kopā ar dalībniekiem atzinīgi novērtēja semināra kvalitāti un pauda cerību, ka tas palīdzēs oficiālajām personām attīstīties un vēl labāk apkalpot LFF un starptautiskās sacensības.