Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Labdarības fonda "Sofi" sadarbības rezultātā izveidota īpaša atbalsta programma Latvijas futbola klubiem un sporta skolām reģionos jeb ārpus Rīgas, lai palīdzētu segt transporta izmaksas uz turnīriem un spēlēm.

Abu pušu sadarbība tika aizsākta pērn, kad tika sniegta palīdzība Latgales un Ziemeļaustrumu reģionu mazāk nodrošinātajiem bērniem un jauniešiem, kuri trenējas futbolā. Šogad palielināts sadarbības apmērs un vēriens, pievēršot uzmanību it īpaši reģionos sasāpējušajai problēmai par arvien augošajām transporta izmaksām, lai nodrošinātu jauno futbolistu dalību turnīros un spēlēs. Šī problēma ir aktualizēta gan ikdienas LFF darbā, gan nesenākajā LFF kongresā, tāpēc LFF un fonda "Sofi" sadarbības dienaskārtībā nonāca tieši šī vajadzība.

"Šis atbalsts ir vērsts uz to, lai veicinātu vienlīdzīgas iespējas jaunajiem futbolistiem neatkarīgi no viņu ģeogrāfiskās atrašanās vietas. Reģionālie klubi un sporta skolas bieži vien saskaras ar ievērojamām transporta izmaksām, kas ierobežo iespējas piedalīties turnīros un spēlēs, taču dalība turnīros un no futbola iegūtais prieks ir neatsverama personības veidošanās un futbola talantu attīstības sastāvdaļa. Ceram, ka nodrošinātais atbalsts klubiem būs kaut neliels atspaids augošajos ikdienas darba izaicinājumos," uzsver LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels.

Uz atbalstu var pretendēt visi LFF biedri (biedrības un sporta skolas), kas kādā no ārpus Rīgas esošajiem reģioniem nodarbojas ar bērnu un jauniešu futbola attīstību. Pieejamā atbalsta summa vienam klubam ir līdz 500 EUR vienam bērnu vai jauniešu futbola grupas braucienam periodā līdz 2024. gada 20. decembrim.

Pieteikšanās iespējama, aizpildot ANKETU. Pieteikumu iesniegšanas termiņš – 12. septembris (ieskaitot).

Pēc pieteikuma saņemšanas finansējuma pretendenti var rēķināties ar šādu kārtību:

  • Labdarības fonds "Sofi" sazinās ar pieteicēju;
  • Tiek sagatavots un parakstīts līgums starp Labdarības fondu "Sofi" un klubu/sporta skolu;
  • Transporta pakalpojumu sniedzējam rēķins jāizraksta Labdarības fondam "Sofi". Rēķina izrakstīšanu un Labdarības fonda "Sofi" rekvizītu nodošanu rēķina izrakstītājam koordinē atbalsta pieteicējs;
  • Pakalpojuma sniedzējs rēķinā norāda "transporta pakalpojumi", pakalpojuma saņēmēju (sporta skolas/kluba nosaukums), notikuma datumu, maršrutu, bērnu skaitu;
  • Pēc pakalpojuma saņemšanas tiek parakstīts pieņemšanas un nodošanas akts starp Labdarības fondu "Sofi" un sporta skolu.

Jautājumu gadījumā interesenti tiek aicināti rakstīt uz e-pasta adresi info@sofifonds.lv.