Pērnie virslīgas bronzas medaļnieki FK "Auda" ceturtdien UEFA Konferences līgas trešajā kvalifikācijas kārtā nepārvarēja Kosovas bronzas medaļnieces "Drita" barjeru, līdz ar to neiekļūstot izšķirošajā jeb "Play-off" kārtā.

Uz Prištinu komanda devās ar 1:0 handikapu, kas tika iekrāts pirms nedēļas Rīgā, FK "Auda" tiekot pie piektās uzvaras tikpat šīs sezonas turnīra spēlēs. Ceturtdien atbildes spēlē papildlaikā tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 1:3.

Mājinieki vadību ieguva mača 75. minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes, bet uzreiz pēc papildlaika sākšanās FK "Auda" panāca sev labvēlīgo 1:1, kad ātro pretuzbrukumu rezultatīvi noslēdza senegālietis Mors Tallā. Svaru kausus sev par labu Kosovas pārstāvji nosvēra ar diviem veiksmīgiem centrējumiem un sitieniem ar galvu mača 102. un 115. minūtē.

Konferences līgas kvalifikācijas turnīra "Play-off" kārtā "Drita" tiksies ar Polijas komandu Varšavas "Legia".

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas čempionvienība "FC RFS" sasniedza UEFA Eiropas līgas "Play-off" kārtu, tādējādi otro reizi kluba vēsturē un trešo reizi Latvijas futbola vēsturē garantējot dalību kādā no Eiropas klubu sacensību pamatturnīriem.

Foto: Andris "grianDs" Grīnbergs