Otro reizi kluba vēsturē un trešo reizi Latvijas futbola vēsturē Latvijas čempionvienība "FC RFS" būs pārstāvēta kādā no Eiropas klubu sacensību pamatturnīriem.

Trešdien rīdzinieki savā laukumā tikās ar Andoras spēcīgāko komandu "Santa Coloma" UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē. Pirms nedēļas viesos Latvijas čempioni tika pie uzvaras ar 2:0, bet trešdien parūpējās par graujošu panākumu ar rezultātu 7:0 (5:0).

Jau pirmo 22 minūšu laikā rīdzinieki panāca četru vārtu pārsvaru, trīs reizes izceļoties Jānim Ikauniekam, bet vienreiz slovēnim Žigam Lipuščekam. Puslaika izskaņā precīzs bija arī nigērietis Viktors Osuagvu, bet otrajā puslaikā vārtu guvumus pievienoja Mārtiņš Ķigurs un čehs Petrs Marešs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Līdz ar to "FC RFS" kā pāra uzvarētāji sasnieguši UEFA Eiropas līgas atlases izšķirošo jeb "Play-off" kārtu, bet andorieši kā zaudētāji pārcelsies uz "Play-off" kārtu UEFA Konferences līgā. Eiropas līgas "Play-off" kārtā "FC RFS" tiksies ar Kipras čempionvienību APOEL, kas tikko kā izstājusies no UEFA Čempionu līgas atlases sacensībām, trešajā kārtā piekāpjoties Bratislavas "Slovan" no Slovākijas.

UEFA Eiropas līgas "Play-off" kārtas uzvarētāji kvalificēsies pamatturnīram, bet zaudētāji pārcelsies uz UEFA Konferences līgas pamatturnīru. Spēles paredzētas 22. un 29. augustā.

Iepriekš 2022. gadā "FC RFS" kvalificējās UEFA Konferences līgas grupu turnīram, bet 2009. gada rudenī UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā piedalījās FK "Ventspils".

Ceturtdien atbildes spēli UEFA Konferences līgas trešajā atlases kārtā aizvadīs pērnie virslīgas bronzas medaļnieki FK "Auda", kas pēc pagājušās nedēļas 1:0 uzvaras viesosies pie Kosovas bronzas medaļnieces "Drita". Mača sākums plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Foto: Sanita Ieva Sparāne