Latvijas čempionvienība "RFS Women" trešdien pēc 3:1 (1:0) uzvaras Baltijas Sieviešu futbola līgā (BWFL) sasniedza turnīra finālu.

Pusfināla mačā rīdzinieces pretinieču laukumā tikās ar Lietuvas čempionvienību un šī turnīra iepriekšējo divu sezonu uzvarētāju "Gintra" no Šauļiem. Neskatoties uz pretinieču pārsvaru, pirmajā puslaikā vadību Rīgas komandai deva Santa Sanija Vuškāne, bet otrajā puslaikā komandu vēlreiz vadībā atgrieza Anastasija Poļuhoviča. Trešos vārtus guva uz maiņu laukumā nākusī nigēriete Marjana Ohadive.

Iepriekš "RFS Women" aizvadīja lielisku BWFL pamatturnīra posmu, piecās spēlēs izcīnot četras uzvaras un izcīnot kopvērtējuma pirmo vietu. Vienīgais zaudējums turklāt tika piedzīvots tieši pret "Gintra" futbolistēm (1:3 Rīgā), kuras pamatturnīra kopvērtējuma tabulā ierindojās ceturtajā vietā.

Citā pusfināla mačā spēkiem mērojās pirmā posma otrās un trešās vietas ieguvējas – Tallinas "Flora" no Igaunijas un Viļņas "Žalgiris" no Lietuvas. Pārākas savas laukumā ar 1:0 bija igaunietes.

Spēles par medaļām paredzētas 17. augustā. Maču norises vietas tiks precizētas.

Otra Latvijas pārstāve turnīrā Liepājas Futbola skola pirmajā posmā iekrāja vienu punktu un ierindojās sestajā vietā. Sacensības tā noslēgs ar maču par 5./6. vietu, tiekoties ar Saku "Sporting" no Igaunijas.

Kā ierasts, BWFL sacenšas pa divām vadošajām komandām no katras Baltijas valsts. Komandas aizvadīja viena apļa turnīru, kam seko izslēgšanas spēles – labāko četrinieks satikās pusfinālos, bet divas vājākās komandas sadalīs 5./6. vietu.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Pērn Latvijas komandas SFK "Rīga" (pašlaik - "RFS Women") un FS "Metta" ierindojās attiecīgi ceturtajā un sestajā vietā, bet pirmo vietu vēlreiz izcīnīja Lietuvas vadošā vienība "Gintra" no Šauļiem.

Kopš turnīra atjaunošanas Latvijas pārstāvju labākie sasniegumi ir trešā vieta 2017., 2019. un 2022. gadā.