Latvijas amatieru komanda Somijā aizvadījusi UEFA Reģionu kausa 2024./2025. gada sezonas otrās kārtas turnīru, piedzīvojot zaudējumus pret amatieru kolektīviem no Portugāles, Anglijas un Somijas.

Turnīra ievadā Latvijas komanda ar 1:5 (0:4) piekāpās mājiniekiem "Länsi-Vantaan Ylpeys" no Somijas, kad vienīgos vārtus, otrā puslaika ievadā panākot 1:4, guva Daniels Lērme, bet otrajā mačā ar 0:3 (0:2) bija jāatzīst "Lisboa" no Portugāles pārākums. Arī šoreiz neveiksmīgs padevās spēles ievads, pirmajās 22 minūtēs nonākot iedzinējos ar diviem vārtiem.

Turnīra noslēgumā pretiniekos bija "Arthurian League" komanda no Anglijas, kas pirms tam pret abiem pārējiem sāncenšiem bija cīnījusies neizšķirti. Vēlreiz ātri nonākusi iedzinējos, Latvijas komanda puslaika izskaņā pēc Dāniela Ričarda Geidāna sitiena panāca neizšķirtu, tomēr mača beigu svilpe tika sagaidīta ar 1:2 (1:1) zaudējumu.

Dalībai šajā turnīrā tika komplektēts apvienotais Latvijas sastāvs no dažādām vietējām amatieru komandām. Finālturnīram kvalificēsies tikai grupas pirmo vietu ieguvēji.

Iepriekšējā UEFA Reģionu kausa sezonā Latvijas apvienotā amatieru komanda 2022. gada augustā otrās kārtas turnīru uzņēma savā laukumā, pret pārstāvjiem no Moldovas, Slovākijas un Polijas izcīnot vienu punktu.

Foto: Kalevi Hämäläinen