Puse no visiem "Lidl" Meiteņu futbola čempionāta turnīriem tika izspēlēti jūnijā. Pēc neilga pārtraukuma vasaras otrajā mēnesī šonedēļ atsākas turnīra norise, un vairākās grupās gaidāmas izšķirošās spēles.

Vecākajā vecuma grupā jeb U-16 tabulas augšgalā iekārtojās FK "Iecava" (18 punkti) un Rīgas Futbola skola (15). Tiesa, iecavnieces aizvadījušas par vienu spēli vairāk, tā ka pēc zaudēto punktu skaita rīdzinieces turpat vien ir, turklāt tiktāl izcēlušās ar labāku vārtu starpību. Jau nākamnedēļ, 7. augustā, Rīgas Futbola skola samēros spēkus ar 3. vietas īpašnieci FK "Olaine", kas pagaidām sagādājusi rīdziniecēm vienīgo zaudējumu turnīrā, pirmajā mačā uzvarot ar 3:1.

 
"Lidl" Meiteņu futbola čempionāta U-16 vecuma grupas rezultatīvākās spēlētājas Jekaterina Haritonova (att. pa kreisi) no FK "Iecava" ar septiņiem vārtiem un Rīgas Futbola skolas futboliste Patrīcija Laursone (att. pa labi), kura pretinieču vārtsardzes sarūgtinājusi deviņas reizes.

Divus gadus jaunākā vecuma grupā U-14 komandas sadalītas divos līmeņos atbilstoši savam varējumam: Elites un Attīstības grupās.

U-14 Elites grupā bez klupieniem tiktāl čempionātu aizvada Rīgas Futbola skola komanda, kas uzvarējusi visas sešas līdzšinējās spēles, bet jau otrdien, 30. jūlijā, Liepājā komandas aizvadīs nākamo sabraukumu. Rīdziniecēm tabulā seko FK "Olaine"/FK "Iecava", kas līdz šim vienīgo neveiksmi piecos mačos piedzīvoja tieši pret Rīgas Futbola skolu. Savukārt Liepājas Futbola skola un SK "Amber Stars" cīnās par trešo un ceturto pozīciju. U-14 vecuma grupas rezultatīvākās spēlētājas gods pagaidām pieder jau pieminētajai Patrīcijai Laursonei, kura savā vecuma kategorijā izcēlusies ar 11 gūtiem vārtiem. Savukārt Olaines un Iecavas apvienotajā komandā rezultativitātes slogu vispārliecinošāk nes Megija Krastiņa, kura guvusi desmit vārtu.

U-14 Attīstības grupas turnīrā pagaidām vislabāk cīnās SK "Kuorsova"/Rēzeknes BJSS komanda, bet 1. augustā Rēzeknē notiks otrais sabraukums, kas var pamainīt situāciju turnīra tabulā.

Viskuplākais dalībnieču skaits ir U-12 vecuma grupā, kas arī sadalīts Elites un Attīstības grupās. Šajā vecuma kategorijā "Lidl" Meiteņu futbola čempionātā piedalās kopumā 22 komandas, laukumā dodoties jau 229 jaunajām futbolistēm.

U-12 Elites grupā tiktāl visveiksmīgāk spēlējusi Rīgas Futbola skola - sešas spēles, sešas uzvaras un vārtu starpība 69-1. Viņām vissīvāko konkurenci izrāda "RFS Women"/"Amber Stars", kas sešās spēlēs svinējusi piecas uzvaras. Tikai mazliet atpaliek FS "Jelgava" meitenes, kuras uzvarējušas četros no sešiem mačiem.

Šajā vecuma grupā visrezultatīvāk spēlē līdervienības jaunās futbolistes Paula Pudāne un Jūlija Močeņova, kuras guvušas attiecīgi pa 19 un 17 vārtiem.

U-12 Attīstības grupā komandas sacenšas divās apakšgrupās. Vienā no tām ar perfektu bilanci četras uzvaras tikpat spēlēs līderpozīcijās ir Bauskas BJSS, bet otrā grupā viens punkts tabulā šķir Rīgas Futbola skolas un Rēzeknes BJSS komandas.

Turnīra jaunākajās vecuma grupās U-10 un U-8 meitenes spēlē bez rezultātu uzskaites. Vērts izcelt, ka čempionāta laikā U-8 vecuma grupā tika saņemti vēl trīs komandu pieteikumi, un šajā kategorijā no kopumā futbolu bauda 24 komandas.

Atgādinām, ka šogad meiteņu futbola segmentam ir jauns atbalstītājs - globāla mēroga zīmols "Lidl" ir turnīra titulsponsors, lai celtu sacensību organizēšanas līmeni un tās kalpotu kā lieliska platforma jauno meiteņu piesaistei un izaugsmei.

Šogad "Lidl" Meiteņu futbola čempionāts ar rekordlielu skaitu dalībnieku tiek aizvadīts piecās vecuma grupās: U-16, U-14, U-12, U-10 un U-8. Dalību čempionātā pieteikušas 82 komandas, kas ir par 14 vairāk nekā pagājušajā gadā. Vislielākais dalībnieku skaita pieaugums novērojams tieši jaunākajās vecuma grupās. Tas vieš pamatotas cerības uz dalībnieku skaita pieauguma turpināšanos.

Sacensības sāksies maijā, bet finiša spurts un finālturnīri plānoti augusta beigās. Sacensību foto galerijas būs pieejams LFF oficiālajā foto un video glabātuves kontā Failiem.lv/futbols.