Pie uzvarām Eirokausu otrās kārtas pirmajās spēlēs tikuši divi no trim Latvijas pārstāvjiem.

Kā pirmie otrdien laukumā devās Latvijas čempioni "FC RFS", kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā viesos tikās ar Norvēģijas spēcīgāko komandu "Bodø"/"Glimt". Pretinieki jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā, pirmajā puslaikā iekrāja trīs vārtu pārsvaru un šoreiz pārliecinoši nodemonstrēja savu pārākumu, uzvarot ar 4:0 (3:0).

Atbildes spēle 31. jūlijā notiks "LNK Sporta parkā".

Jau tagad zināms, ka rīdziniekiem Eirokausu sezona turpināsies arī tad, ja divu spēļu summā tiks piedzīvots zaudējums. Pāra uzvarētāji trešajā kārtā tiksies ar "Panevėžys" no Lietuvas vai Bialistokas "Jagiellonia" no Polijas (pirmajā mačā 4:0 poļu labā), bet zaudētāji pārcelsies uz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu, kur tiksies ar cita Čempionu līgas pāra – "Santa Coloma" no Andoras un "Midtjylland" no Dānijas – zaudētājiem (pirmajā spēlē 3:0 dāņu labā).

Savukārt trešdien otro atlases kārtu UEFA Konferences līgā sāka divas Latvijas komandas.

"Riga FC", kas pērn virslīgā ieguva sudrabu un izcīnīja Latvijas kausu, savā laukumā parūpējās par zināmu pārsteigumu pret Polijas vicečempioni Vroclavas "Śląsk", nodemonstrējot pārliecinošu sniegumu un uzvarot ar 1:0 (1:0). Vienīgos vārtus jau septītajā minūtē pēc pretinieku nesaprašanās aizsardzībā guva senegālietis Usenū Niangs.

Atbildes spēle 1. augustā Vroclavā, bet pāra labākā komanda trešajā kārtā mērosies spēkiem ar Šveices "St. Gallen 1879" vai "Tobol" no Kazahstānas.

Pērnie virslīgas bronzas medaļnieki FK "Auda" tikmēr viesos tikās ar Ziemeļīrijas trešo labāko komandu "Cliftonville", izcīnot panākumu ar 2:1 (1:1). Rezultātu 32. minūtē pēc stūra sitiena atklāja nigērietis Abiduns Ogunidži, pirmā puslaika izskaņā neizšķirtu arīdzan pēc stūra sitiena atjaunoja mājinieki, bet 77. minūtē individuālajā reidā vēlreiz Latvijas pārstāvjus vadībā izvirzīja cits nigērietis Abdulrahmans Taivo.

Abas komandas vēlreiz tiksies 31. jūlijā "Skonto" stadionā, cīnoties par iespēju trešajā kārtā tikties ar "Breiðablik" no Islandes vai Kosovas "Drita".

Foto: "Riga FC"