Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde LFF Tiesnešu komitejas priekšsēdētāja amatā apstiprinājusi šveiciešu speciālistu Markusu Nobsu (Markus Nobs).

Amatā Nobss nomainīs līdzšinējo komitejas priekšsēdētāju Jāni Mežecki, kurš šos pienākumus pildīja kopš 2020. gada jūlija.

Pašlaik 57 gadus vecais Nobss karjeras laikā 11 gadus tiesājis Šveices augstākās līgas un Eiropas sacensību spēles, bet vēlāk darbojies dažādās Šveices Futbola asociācijas komitejās un struktūrvienībās. Jau kopš 2006. gada pilda tiesnešu inspektora un tiesnešu instruktora pienākumus gan UEFA, gan FIFA sacensībās. Strādājis vairākos jaunatnes izlašu finālturnīros, kā arī 2008. gada Eiropas čempionātā un nesenākajā UEFA Nāciju līgas finālspēlē. Piedalījies virknē UEFA tiesnešu izglītības programmu, daloties ar savu pieredzi un zināšanām.

"Vēlos panākt progresu Latvijas futbola tiesāšanas sistēmā gan no kvalitātes, gan no kvantitātes viedokļa. Es pirmāmkārtām esmu izglītotājs, skolotājs, es mīlu izglītot cilvēkus, un šim procesam ir vajadzīgi gan jauni tiesneši, gan jauni viņu apmācītāji. Tieši izglītībai, ja runājam par ilgtermiņa kvalitāti un kvantitāti, ir svarīgākā nozīme. Es nākšu šiem procesiem talkā ar savu pieredzi un zināšanām, sastrādājoties ar saviem jaunajiem kolēģiem," izceļ Nobss. "Es redzu, ka Latvijā ir labi strādājoša tiesnešu vides struktūra. Mums cilvēki, kuri šajā struktūrā darbojas, ir jāpadara savā arodā spēcīgāki un motivētāki tajā atrasties, attīstīties. Motivācijas zudums ir izplatīta problēma tiesnešu saglabāšanai futbolā, tāpēc mums jāpievērš uzmanība, kā atbalstīt jaunos un esošos tiesnešus, lai viņi veiksmīgi tiktu galā ar visiem savas profesionālās dzīves izaicinājumiem."

"Lai Latvijas futbola tiesnešu segmentam būtu pēc iespējas labākas attīstības iespējas, vēlamies tam piesaistīt starptautisku ekspertīzi ne tikai kursu un apmācību formā, bet arī ikdienas procesos. Svaigs skatījums uz esošo situāciju pavērs jaunu izaugsmes potenciālu un stiprinās jau panākto kvalitātes līmeni. Tālāka tiesnešu darba kvalitātes attīstība un tiesnešu kvantitatīvs pieaugums ir viena no Latvijas futbola sacensību attīstības procesa svarīgākajām sastāvdaļām," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Paldies par paveikto darbu J. Mežeckim, kurš komiteju sāka vadīt sarežģītā laikā un šajos četros gados ir palīdzējis šim Latvijas futbola segmentam nostabilizēties uz attīstības ceļa."

Saskaņā ar LFF statūtiem Tiesnešu komiteja ieceļ tiesnešus LFF rīkoto sacensību spēlēm un spēlēm, kurās LFF ir atbildīga par tiesnešu iecelšanu, sadarbībā ar LFF administrāciju risina ar tiesāšanu saistītos jautājumus, kā arī uzrauga tiesnešu izglītību un apmācības.