Gaidāmajā nedēļas nogalē pēc valstsvienību spēļu loga atsākas Sieviešu Futbola līga (SFL), un tuvākajā kārtā būs arī čempionāta "saldais ēdiens" - Rīgas derbijs starp "Riga FC Women" un "RFS Women" komandām. Abas šosezon tēmē uz cīņu par titulu, tāpēc katra savstarpējā spēle ir divtik vērtīga. Sezonas otrais savstarpējais duelis notiks 20. jūlijā pulksten 19.00 "Mežaparks SV" kompleksā.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē šosezon ar 1:0 pārāka bija "Riga FC Women" komanda, taču cīņa bija spraiga, un uzvaras vārtu gadījumā bumba iespurdza vārtos no aizsargājošās komandas spēlētājas. Taču "RFS Women" ir nopietni noskaņojusies revanšēties. Vasaras transfēru logā RFS savām rindām piepulcināja čempionāta rezultatīvāko spēlētāju Santu Saniju Vuškāni. 18 gadus vecā uzbrucēja sezonu sāka FS "Metta" rindās un deviņos mačos izcēlās ar 11 vārtu guvumiem, tā ka priekšējā līnijā Daugavas kreisajā krastā bāzētajai komandai ir nopietns papildinājums.

Šobrīd turnīra tabulā "Riga FC Women" ir pirmajā vietā ar 22 punktiem no 24 iespējamajiem. Vienīgo klupienu šosezon "Riga FC Women" piedzīvoja pret FK "Auda", kad rīdziniecēm tikai kompensācijas laikā izdevās izraut neizšķirtu 2:2.

Savukārt "RFS Women" astoņās spēlēs tikusi pie 16 punktiem. Bez jau pieminētā zaudējuma sezonas pirmajā debijā RFS dāmas ar 1:3 piekāpās arī FS "Metta", ar hat-trick jeb trim vārtiem izceļoties tieši Santai Sanijai Vuškānei, kā arī vēl RFS zaudēja punktus pret FK "Iecava"/DFS komandu (0:0).

Abas komandas šosezon ielaidušas vismazāk vārtu, starpība ir tikai viena bumba. Toties uzbrukumā jeb priekšējā līnijā tiktāl nedaudz labāk izskatījās "Riga FC Women" ar vietējām spēlētājām Diānu Suvitru un Nikolu Preijeri rezultatīvāko spēlētāju statusā.

Sešu punktu starpība turnīra tabulā pēc tikai astoņām kārtām šķiet gana liela, taču viena savstarpējā spēle to var būtiski mainīt uz vienu vai otru pusi, tāpēc gaidāmā spēle abiem turnīra ambiciozākajiem klubiem ir tik svarīga.

Tāpat šo sestdien, 20. jūlijā, notiks vēl divas SFL spēles. Pulksten 14.00 Rīgas Daugavgrīvas vsk. stadionā Rīgas Futbola skola samēros spēkus ar FS "Metta". Savukārt Liepājas "Daugavas" stadiona rezerves laukumā tajā pašā laikā Liepājas Futbola skola spēlēs pret FK "Auda".

Foto: Sanita Ieva Sparāne, RFS