Trešdien Latvijas čempionvienība FC RFS izbraukumā aizvadīja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 1. kārtas atbildes spēli. Ziemeļīrijā mūsu klubs ar 4:0 apspēlēja "Larne", divu spēļu summā triumfējot ar pārliecinošu rezultātu 7-0 un iekļūstot nākamajā kārtā, kur pretī stāsies norvēģu "Bodo"/"Glimt".

Līdz šim pēdējā reize, kad kāds Latvijas klubs bija pārvarējis UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtu, bija 2009. gads, kad tas izdevās vairs neeksistējošajam FK "Ventspils". Kopš tā laika mūsu klubiem bija panākumi tikai UEFA Eiropas līgas un Konferences līgas mačos, bet ne Eiropas klubu futbola prestižākajās sacensībās.

Kā zināms, pirmajā spēlē Rīgā pirms nedēļas RFS bija pārāks ar 3:0. Atbildes mačā bija nepieciešams, kā saka, pārkāpt pāri astei, un tas šoreiz izdevās ļoti pārliecinoši. Jau pirmajā puslaikā pa vārtiem guva Emersons, Darko Lemajičs un Jānis Ikaunieks, bet otrajā puslaikā Ismaels Diomandē noformēja gala rezultātu

Jau nākamnedēļ 23. jūlijā FC RFS kvalifikācijas otrajā kārtā viesosies Norvēģijā pie "Bodo"/"Glimt", bet atbildes spēle notiks LNK Sporta parkā Rīgā 30. vai 31. jūlijā. Informāciju par biļešu iegādes iespējām meklējiet tuvākajā laikā šeit.

Tikmēr cits Latvijas klubs FK "Auda" trešdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā viesos ar 1:0 uzveica Fēru salu klubu B36, divu spēļu summā triumfējot ar 3-0. Nākamajā kārtā "Audai" pretī stāsies Ziemeļīrijas klubs "Cliftonville".

Ceturtdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēli aizvadīs FK "Liepāja", Fēru salās tiekoties ar "Vikingur" komandu. Pirmajā spēlē Liepājā pirms nedēļas tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Savukārt "Riga FC" dalību eirokausos sāks no UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas, kur mūsu klubu gaida duelis ar Vroclavas "Slask" no Polijas.