Otrdien, 16. jūnijā, pirms Latvijas un Maltas U-21 izlašu savstarpējās spēles 2017. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Liepāja uzņēma bērnu futbola svētkus, kuros piedalījās kupls skaits Kurzemes reģiona futbola klubu jauno futbolistu.

Stadiona "Daugava" mākslīgā seguma laukumā notikušajos pasākumos piedalījās 200 bērni no sešām Kurzemes reģiona pilsētām – Liepājas, Nīcas, Saldus, Brocēniem, Kuldīgas un Grobiņas. Bērni piedalījās virknē interesantu stafešu ar futbola elementiem, kā arī demonstrēja savu meistarību sitienos pa vārtiem un futbola tehnikas elementos. Aktivitātēs bērni piedalījās jauktās grupās, tādējādi visu iesaistīto klubu pārstāvjiem iegūstot jaunus draugus un nodemonstrējot Kurzemes reģiona futbola vienotību. Visiem bērniem bija iespēja piedalīties autogrāfu sesijā ar bijušo Latvijas nacionālās izlases uzbrucēju un vienu no Latvijas visu laiku labākajiem futbolistiem Māri Verpakovski.

Pēc futbola svētkiem bērni kopīgi devās uz stadiona "Daugava" centrālo laukumu, kur atbalstīja Latvijas U-21 izlasi cīņā pret vienaudžiem no Maltas.

Latvijas Futbola federācija vēlas pateikties visiem bērnu futbola svētku dalībniekiem un iesaistītajiem klubiem par izrādīto aktivitāti, bet īpaša pateicība pienākas FK Liepāja/LSSS kluba treneriem, bez kuru palīdzības šādi bērnu futbola svētki nebūtu iespējami.


Latvijas Futbola federācija