Latvijas Nacionālā sieviešu futbola izlase otrdien aizvadīja Eiropas čempionāta kvalifikācijas pēdējo spēli, mājās uzņemot Moldovu. Spēle Daugavas stadionā beidzās ar Latvijas uzvaru 2:1.

Salīdzinājumā ar piektdien aizvadīto maču Ziemeļmaķedonijā, ko Latvija uzvarēja ar 2:1, šoreiz mūsu valstsvienībai diskvalifikācijas dēļ (sasniegta brīdinājumu norma) nevarēja palīdzēt pussardze Viktorija Zaičikova. Viņas vietā sākumsastāvā bija Anastasija Čemirtāne.

Trenera intuīcija nepievīla, jo tieši Čemirtāne pirmā puslaika vidū guva vārtus, izvirzot Latviju vadībā ar 1:0. Pēc tam mūsu komanda izveidoja vēl vairākas vārtu gūšanas iespējas, taču iztrūka skanīgs "pēdējais akords". Pirmā puslaika beigās Moldova panāca izlīdzinājumu - 1:1.

Otrajā puslaikā spēle bija līdzīga ar nelielu Latvijas izlases pārsvaru. Taču rezultāta pārsvara atjaunošanu nācās gaidīt pietiekami ilgi, līdz beidzot 82. minūtē Karlīna Miksone ar galvu raidīja bumbu pretinieču vārtos.


Latvijas izlases sākumsastāvs spēlē pret Moldovu.

Ar 9 punktiem sešās spēlēs mūsu valstsvienība savā grupā ieguva 2. vietu. Turnīra gaitā Latvija divreiz atzina Slovēnijas pārākumu, vienreiz uzveica Ziemeļmaķedoniju (2:1), vienreiz tai piekāpās (3:4), kā arī divreiz uzvarēja Moldovu (1:0 un 2:1).

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru aizvadīja C līgā. Pie automātiskas vietas finālturnīrā, kas risināsies Šveicē, tiks katras A līgas apakšgrupas pirmo divu pozīciju ieguvējas. Pārējo septiņu ceļazīmju liktenis izšķirsies divās "Play-off" kārtās, kas notiks no oktobra līdz decembrim. No C līgas "Play-off" posmam kvalificēsies piecu apakšgrupu uzvarētājas un trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām.

Līdztekus tam C līgas komandas cīnījās par iespēju pakāpties uz B līgu nākamajam UEFA Nāciju līgas un kvalifikācijas ciklam. Šādu paaugstinājumu iegūs katras C līgas apakšgrupas uzvarētāja.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīrs tiek organizēts saskaņā ar komandu veikumu UEFA Nāciju līgas turnīrā, dalībniecēm esot sadalītām A, B un C līgās. Latvijas izlase savā UEFA Nāciju līgas debijas sezonā sacentās C līgā un tika līdz pārspēlēm par pakāpšanos līgu augstāk, tomēr tajās atzina Slovākijas pārākumu un līdz ar to palika C līgā.