Latvijas Republikas (LR) Ministru prezidente Evika Siliņa svētdien Berlīnē Euro 2024 finālmača dienā tikās ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidentu Aleksanderu Čeferinu un Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Vadimu Ļašenko, pārrunājot sadarbības iespējas un veidus.

Tikšanās laikā tika pārrunāta futbola nozīme veselīga dzīvesveida veicināšanai, tā ekonomiskie un sociālie ieguvumi valstij un sabiedrībai kopumā, kā arī līdz šim kopīgi paveiktais un nākotnes sadarbības plāni.

"Eiropas čempionāts futbolā demonstrē sporta milzīgo jaudu un ietekmi. Latvijā sāktas būtiskas pārmaiņas valsts sporta politikā, par prioritāti izvirzot jauniešu un tautas sportu, un nācijas veselību, vienlaikus atbalstot augstu sasniegumu sportu. Futbols ir viens no sporta veidiem, ko atbalstīsim vēl vairāk – tāpēc prieks, ka ar LFF starpniecību ir veidota un atjaunota futbola infrastruktūra Latvijā, īstenoti starptautiska mēroga sporta pasākumi un virkne sociālo programmu. Esam pateicīgi UEFA par būtisko atbalstu futbola stiprināšanā Latvijā – ceru uz tikpat produktīvu un vēl ciešāku sadarbību arī turpmāk!" norādīja LR Ministru prezidente Evika Siliņa.

Tikšanās laikā tika pārrunāti tādi sociāli projekti, kā UEFA Playmakers programma meiteņu piesaistīšanai futbolā, kā arī UEFA Foundation for Children. Atgādinām, ka Latvija pagājušajā gadā ieguva tiesības rīkot divus starptautiskas nozīmes sporta pasākumus - 2027. gadā uzņemt Eiropas U-17 čempionāta finālturnīru, bet gadu iepriekš kopā ar Lietuvu tiks uzņemts arī Eiropas čempionāta finālturnīrs telpu futbolā.

"Pirmkārt, esmu priecīgs par faktu, ka UEFA prezidentam sanāca tikties ar Latvijas premjerministri. Ir daudz jautājumu, kuros UEFA, LFF un Latvija var strādāt kopā, lai īstenotu kopīgus mērķus. Liela mēroga starptautisko pasākumu uzņemšana, futbola infrastruktūras attīstīšana, tai skaitā, bet ne tikai - arī nacionālā stadiona jautājums, kurā esam spēruši pirmo soli un turpināsim strādāt tālāk," pēc trīspusējās tikšanās teica LFF prezidents Vadims Ļašenko.