Izšķirošajā Baltijas kausa izcīņas spēlē Latvijas U-17 izlase svētdien Rīgā ar rezultātu 0:2 (0:1) piekāpās Somijai un kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā.

Arī šoreiz Latvijas izlases sākumsastāvā tika veiktas desmit izmaiņas, bet kā vienīgais sastāvā no iepriekšējā mača palika Ņikita Ponomarjovs. Latvijas izlases vārtus katrā no spēlēm sargāja cits vārtsargs, un šoreiz tas bija Kirils Bredihins.

Iedzinējos Latvijas izlase nonāca 38. minūtē, kad aktīvi spēlējošie somi soda laukumā bija pirmie pie Bredihina atsistās bumbas. Arī 54. minūtē, kad pretinieki dubultoja savu pārsvaru, viņi bija acīgākie soda laukumā cīņā par vārtsarga atvairīto bumbu.

Iepriekš pirmās kārtas spēlēs trešdien Latvijas jaunieši cīnījās neizšķirti 2:2 ar Lietuvu, bet Somija ar 3:2 uzvarēja Igauniju. Piektdien Latvijas izlase ar 1:0 pārspēja Igauniju, bet Lietuva ar 3:2 sarūgtināja Somiju.

Citā trešās kārtas spēlē svētdien Lietuva ar 5:0 sagrāva Igauniju, tādējādi kļūstot par turnīra uzvarētāju. Somiem otrā vieta, bet latviešiem – trešā.

Andreja Gluščuka vadībā turnīrā Latviju pārstāvēja deviņu vietējo klubu 2008. dzimšanas gada spēlētāji, kā arī futbolisti no akadēmijām Spānijā, Anglijā un Itālijā.

Pirms gada Lietuvā šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausa turnīrā trīs spēlēs izcīnīja vienu punktu un bija spiesta samierināties ar ceturto pozīciju, bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas U-17 Baltijas kausa trofeja ceļoja uz Latviju.

Latvijas U-17 izlase 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīrā oktobra beigās tiksies ar Angliju, Zviedriju un mājinieci Maltu.