Otrajā Baltijas kausa izcīņas spēlē Latvijas U-17 jauniešu izlase piektdien Rīgā ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Igauniju un pirms noslēdzošās kārtas saglabā labas izredzes uz pirmās vietas izcīnīšanu.

Latvijas izlases sākumsastāvā pēc pirmā turnīra mača tika veiktas desmit izmaiņas, starta vienpadsmitniekā vietu saglabājot vienīgi Markusam Gominam.

Laukuma saimnieki vadību ieguva pēc 30 nospēlētām minūtēm, kad bumba soda laukumā atrada Jegoru Olijaru, un viņš to precīzi raidīja vārtu apakšējā stūrī. Visas spēles garumā mājinieki ar saviem pienākumiem laukumā tika galā pārliecinoši, un labu maču vārtos aizvadīja arī Nils Balagušs.

Iepriekš pirmās kārtas spēlēs trešdien Latvijas jaunieši cīnījās neizšķirti 2:2 ar Lietuvu, kamēr Igaunija ar 2:3 atzina Somijas pārākumu. Citā otrās kārtas spēlē piektdien lietuvieši ar 3:2 uzvarēja Somiju, līdz ar to pašlaik kopvērtējuma augšgala ar četriem punktiem atrodas Lietuva un Latvija.

Noslēdzošā Latvijas valstsvienības spēle pret somiem notiks svētdien plkst. 12:00 Jāņa Skredeļa stadionā, ieeja skatītājiem bez maksas.

Andreja Gluščuka vadībā turnīrā Latviju pārstāv deviņu vietējo klubu 2008. dzimšanas gada spēlētāji, kā arī futbolisti no akadēmijām Spānijā, Anglijā un Itālijā.

Pirms gada Lietuvā šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausa turnīrā trīs spēlēs izcīnīja vienu punktu un bija spiesta samierināties ar ceturto pozīciju, bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas U-17 Baltijas kausa trofeja ceļoja uz Latviju.

Latvijas U-17 izlase 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīrā oktobra beigās tiksies ar Angliju, Zviedriju un mājinieci Maltu.