Rīgā notiekošo Baltijas kausa izcīņas turnīru Latvijas U-17 jauniešu izlase trešdien sāka ar neizšķirtu pret Lietuvu – 2:2 (1:2).

Jau spēles sestajā minūtē pēc stūra sitiena un nesaprašanās vārtu priekšā Latvijas izlase nonāca iedzinējos, bet pēc vairākiem pretinieku uzbrukumiem 19. minūtē pārsvars dubultojās, kad Rendijs Mihelsons tika pārspēts izgājienā. Pēc nospēlētas teju pusstundas laukuma saimnieki vienus vārtus atguva, Nilam Voitiškim no vārtu priekšas izmantojot acīgu Markusa Gomina piespēli.

Otrā puslaika pašā ievadā izlīdzinājumu panāca Nikita Doroņins, kurš pēc soda sitiena izspēles precīzi raidīja bumbu vārtu stūrī no gaisa. Mača turpinājumā iniciatīva piederēja Latvijas jauniešiem, kuri neizmantoja vairākas lieliskas iespējas izcīnīt uzvaru. Īpaši aktīvs momentu veidošanā bija laukumā uz maiņu nākušais Jegors Olijars.

Citā pirmās kārtas mačā trešdien Somijas jaunieši ar 3:2 uzvarēja Igauniju.

Turnīra turpinājumā piektdien plkst. 16:00 Latvijas izlase tiksies ar Igauniju, bet svētdien 12:00 gaidāms mačs pret Somiju. Latvijas valstsvienība visas spēles aizvada Jāņa Skredeļa stadionā, ieeja skatītājiem bez maksas.

Andreja Gluščuka vadībā turnīrā Latviju pārstāv deviņu vietējo klubu 2008. dzimšanas gada spēlētāji, kā arī futbolisti no akadēmijām Spānijā, Anglijā un Itālijā.

Pirms gada Lietuvā šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausa turnīrā trīs spēlēs izcīnīja vienu punktu un bija spiesta samierināties ar ceturto pozīciju, bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas U-17 Baltijas kausa trofeja ceļoja uz Latviju.

Latvijas U-17 izlase 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīrā oktobra beigās tiksies ar Angliju, Zviedriju un mājinieci Maltu.