Piektdien un sestdien tika aizvadītas "11.lv" Latvijas kausa izcīņas trešā posma spēles, kurās noskaidrojās tās sešas komandas, kas pievienosies "Tonybet" Virslīgas klubiem turnīra astotdaļfinālā.

Iepriekš otrā posma barjeru pārvarēja astoņas komandas no "Optibet" Nākotnes līgas (ONL), kā arī pa divām "Altero.lv LIIGA" un "Dali Dali" 3. līgas pārstāvēm.

Piektdien notika divi ONL komandu dueļi, kā arī viena 3. līgas un ONL pārstāvju tikšanās, un visos trīs mačos pie kārotajām ceļazīmēm tika tieši valsts otrās spēcīgākās līgas klubi. Vispārliecinošāk klājās AFA "Olaine", kas viesos ar 5:1 uzvarēja "Rēzekni", divus vārtus gūstot Markam Pačepko, savukārt par aizraujošāko cīņu parūpējās "Leevon PPK" un Skanstes SK. Pamatlaika pašā izskaņā, pateicoties sava vārtsarga Krista Pļaviņa gūtajiem vārtiem, Skanstes SK panāca 1:1 neizšķirtu, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 pārāki tomēr bija laukuma saimnieki.

Citā duelī Rinalds Anšmanis no Rīgas Futbola skola pamatlaika beigās izrāva neizšķirtu, bet papildlaika izskaņā Valters Liepājnieks uzvaru ar 2:1 dāvāja JFK "Ventspils" futbolistiem.

Savukārt sestdien sagaidīja viens ONL komandu duelis, viens 2. līgas un ONL pārstāvju cīniņš, kā arī viena tikšanās starp 3. un 2. līgas komandām.

Kārtīgu pretestību par līgu augstāk spēlējošajiem sāncenšiem izrādīja FK "Ķekava"/"Auda", kas pamatlaikā atspēlēja divu vārtu deficītu, bet papildlaikā – vēl vienu vārtu atpalicību. Visas trīs reizes precīzs bija laukumā uz maiņu nākušais Kongo DR futbolists Nsingani Kialā, bet pēcspēles sitienos ar 4:2 uzvaru svinēja JDFS "Alberts".

Pārliecinošu panākumu svinēja FK "Beitar"/"Riga Mariners" no 2. līgas, ar 5:0 uzvarot "Futbola Parks Academy". Aļģirdas Gražis šajā mačā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem. Nākamo kārtu sasniedza arī Mārupes SC komanda, kas pirmajā puslaikā guva trīs bezatbildes vārtus un ar 3:1 savā laukumā pārspēja FK "Smiltene"/BJSS vienību. Divi vārti vēl vienam Kongo DR pārstāvim Jusufam Rodo.

Šīs sešas komandas tādējādi iekļuvušas astotdaļfinālā, no kura turnīrā iesaistīsies desmit "Tonybet" Virslīgas klubi. Astotdaļfināla pāru izloze paredzēta 26. jūnijā plkst. 12:00 ar tiešraidi futbols.tv platformā.

Astotdaļfināla spēles paredzētas jūlija vidū, bet šīgada turnīra fināls notiks 30. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības. Pagājušā gada finālā "Riga FC" futbolisti pēcspēles sitienu sērijā bija pārāki pār RFS.

Foto: Andris "grianDs" Grīnbergs