Jau pēc divām nedēļām noslēgsies Rīgas domes Izglītības jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldes atbalstītais Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes futbola čempionāts. Pēc spraigām spēlēm vairāk nekā divu mēnešu garumā ir zināmi 288 maču rezultāti un kopā gūti 1658 vārti. Kaut arī joprojām atlikušas spēles visās vecuma grupās, jau ir noskaidroti pirmie Latvijas finālsacensību dalībnieki.

Atgādinām, ka Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes čempionātā piedalās gandrīz 100 komandas, kas pārstāv dažādus Rīgas pilsētas un Rīgas rajona bērnu un jaunatnes futbola klubus, startējot četrās vecuma grupās. Sacensībās starp jaunākajiem jeb U-9 vecuma grupas (2006. gadā dzimušajiem) futbolistiem punkti netiek skaitīti un komandas nepretendē uz dalību Latvijas finālsacensībās.

Izvērtējot rezultātus U-9 jeb 2006. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupā, A apakšgrupā visaugstākos sasniegumus spējusi uzrādīt komanda no Babītes, kurai atlikusi viena spēle pret JFC "Skonto" komandu, kamēr pārējie pretinieki jau ir uzveikti. Savukārt B apakšgrupā joprojām daudzas spēles vēl priekšā, taču šobrīd vadībā atrodas JDFS "Alberts-2", kas aizvadījusi sešas spēles, gūstot piecas uzvaras un vienu neizšķirtu rezultātu.

U-10 jeb 2005. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupā A apakšgrupā izveidojusies spēcīga līderu trijotne. Patlaban visspilgtāko sniegumu izdevies nodemonstrēt FS "Metta/Rīga" vienībai, kurai šobrīd gūto punktu skaits ir vienāds ar Babītes komandu (33 punkti katrai komandai), turklāt FS "Metta/Rīga" komandai ir spēle rezervē pret "Šitika FS 1" un savstarpēja rezultāta priekšrocība salīdzinājumā ar konkurenti. Savukārt Babītes komandai visas spēles jau aizvadītas un atliek vien cerēt, ka izdosies saglabāt pašreizējo vietu sadalījumu, jo arī SK "Super Nova 1" noteikti pieliks visas pūles, lai četrās atlikušajās spēlēs parūpētos par kopvērtējuma pirmo vietu. Uz ceturto ceļazīmi no Rīgas dalībai Latvijas finālsacensībās vasaras sezonas beigās reāli pretendē trīs komandas - JFC "Skonto" (18 punkti un trīs spēles rezervē), FK "Dinamo Rīga 1" (20 punkti un trīs spēles rezervē) un "Mārupes" SC (22 punkti un divas spēles rezervē).

B-1 apakšgrupā joprojām dominē FK "Dinamo Rīga 3" komanda, kas deviņās spēlēs zaudējusi tikai vienreiz pret LBF JFK "Daugava" vienību. Šī komanda tikmēr izcīnījusi jau piecas uzvaras un piedzīvojusi vienu neizšķirtu sešās spēlēs, tādējādi saglabājot izredzes ieņemt pirmo vietu šajā apakšgrupā. B-2 apakšgrupā ar simtprocentīgu rezultātu septiņās spēlēs var izcelt "Nikars-Vanagi" komandu, kā arī RTU FC, kas par spīti zaudējumam pret "Nikars-Vanagi" guvusi virsroku piecās citās spēlēs.

U-11 jeb 2004. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas sacensībās A apakšgrupā par čempioniem kļuvuši FS "Metta/Rīga" futbolisti, kuri nav zaudējuši nevienu spēli šajā turnīrā un kopā guvuši 46 vārtus desmit spēlēs. Visticamāk, ka otro vietu izcīnīs SK "Super Nova", kurai atliek nospēlēt trīs spēles un tajās jāiegūst vismaz četrus punktus, vai arī jāizcīna uzvara pret FK "Dinamo Rīga 1". Tikmēr cīņā par trešo un ceturto vietu ir iesaistītas trīs komandas - JFC "Skonto 1", FS "Metta/2004" un FK "Dinamo Rīga 1". Visām trim atlikušas spēles ar spēcīgiem pretiniekiem un ir līdzvērtīgas iespējas.

B-1 apakšgrupā JDFS "Alberts" pārliecinoši grauj savus pretiniekus, par ko liecina arī rezultāti – četrās spēlēs 27 iesistie vārti un tikai četri ielaistie. B-2 apakšgrupā šobrīd sevi pozitīvi apliecinājuši FS "Metta" un LBF JFK "Daugava". Abu komandu savstarpējā cīņā tiks arī noskaidrots apakšgrupas uzvarētājs.

U-12 jeb 2003. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas Rīgas čempionāta A apakšgrupā vistuvāk čempionu titulam ir SK "Super Nova 1" (15 punkti piecās aizvadītajās spēlēs). Komandai atliek nospēlēt divus mačus, un jebkurā gadījumā zemāk par otro vietu tā vairs nevar būt. Vienīgā komanda, kas potenciāli vēl var atņemt pirmo vietu, ir FS "Metta/Rīga" vienība, taču tai ir obligāti jāapspēlē SK "Super Nova 1" futbolisti, kā arī jāuzveic JFC "Skonto" vienība un jācer, ka SK "Super Nova 1" nespēs iegūt trīs punktus spēlē pret JDFS "Alberts 1".

Citviet šajā apakšgrupā godalgota vieta ir nodrošināta FS "Metta/2003" komandai (15 punkti), bet  pirmajā četriniekā iekļūs arī "Šitika FS 1" komanda (13 punkti). Savukārt B apakšgrupā jāizceļ FS "Šitika 2" vienība, kurai divās spēlēs jāgūst vismaz divi punkti, lai nodrošinātu sev pirmo vietu. Visticamāk, ka otrajā pozīcijā ierindosies FK "Dinamo Rīga 2" komanda, kurai pašlaik ir 21 punkts un viena spēle rezervē. Uz trešo vietu pretendē SK "Super Nova 2004" futbolisti, kuriem vienīgie zaudējumi piedzīvoti pret abiem līderiem.

Katras vecuma grupas stiprākās - A - apakšgrupas pirmo trīs godalgoto vietu ieguvēji (izņemot sacensības starp jaunākajiem futbolistiem) tiks apbalvotas ar kausiem, bet komandu spēlētāji un treneri - ar medaļām un diplomiem. Savukārt pirmās četras komandas trīs vecākajās vecuma grupās iegūs tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas finālsacensībās vasaras sezonas beigās.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija