Iepriekšējā nedēļas nogalē, 16. jūnijā, RTU laukumā finišēja pirmais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītais Rīgas minifutbola (8:8) čempionāts sievietēm, kurā četru dalībnieču konkurencē triumfēja "AC Jules Verne".

Kā ziņots, sacensībās drīkstēja piedalīties spēlētājas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, bet izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju arī futbolistes, kuras dzimušas 2009. gadā un agrāk. Dalībnieču pieteikumos bija aizliegts iekļaut Latvijas un citu valstu čempionātu futbola virslīgu spēlētājas, kuras pieteiktas 2024. gada sezonā.

Triju sabraukumu ietvaros divu apļu turnīrā vislabāk sevi apliecināja "AC Jules Verne" dāmas, iegūstot 16 no maksimāli iespējamajiem 18 punktiem un nodrošinot zelta godalgas. Otrajā vietā ierindojās FK "Tukums 2000"/FC "Talsi" (10), kas vienīgā spēja kādā no mačiem atņemt līderei punktus, cīnoties neizšķirti 1:1, savukārt godpilnā trešā pozīcija "Lucavsala" meitenēm (9). Kaut arī neiegūstot punktus, vērtīgu pieredzi sacensībās ieguva FK "Valor", kas bija tuvu vismaz neizšķirta panākšanai dueļos pret "Lucavsalu" (abas reizes minimāli zaudējumi 0:1).

Uzreiz pēc noslēdzošā sabraukuma cīņām laureātus svinīgajā apbalvošanas ceremonijā sumināja RFF valdes loceklis Georgijs Mavļins un LFF pārstāve Oļesja Maļikova, uzvarētājus apbalvojot ar medaļām un kausiem, bet visiem dalībniekiem pasniedzot piemiņas dāvanas no organizatoriem.

Tāpat ar turnīra atbalstītāja "Pranamat" sarūpētām trofejām tika sveiktas labākās futbolistes individuālajās nominācijās. Par labāko vārtsardzi tika atzīta Ilona Sadovenko ("Lucavsala"), kā vērtīgākā aizsardze godināta Deina Pavāre (FK "Tukums 2000"/FC "Talsi"), labākās pussardzes balva viņas komandas biedrenei Laurai Strautiņai, kamēr rezultatīvākās spēlētājas tituls čempionu pārstāvei Berijai Nomatai, kura sāncenšu vārtus iekaroja septiņas reizes.

Turnīra labākās spēlētājas balvu saņēma Mišela Johansone Lopeza, labākā trenera tituls Danielam Lopezam Martinam (abi - "AC Jules Verne") un arī "Fair Play" tituls čempionvienībai. Par īpašu pārsteigumu parūpējās uzvarētāju treneris un sacensību idejiskais autors D.L. Martins, ielūdzot visas sacensību dalībnieces uzreiz pēc apbalvošanas ceremonijas uz nelielu, bet simbolisku turnīra noslēgumam veltītu cienastu.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija