(Ziņa papildināta 19. jūnijā ar trešdienas izlozes rezultātiem) Otrdien notikušajās izlozēs savus pretiniekus jaunajā Eirokausu sezonā uzzināja trīs no Latvijas klubiem, bet trešdien sāncenši kļuva zināmi arī ceturtajam pašmāju pārstāvim.

Latvijas čempioni "FC RFS" savu ceļu sāks UEFA Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā, kur pirms izlozes bija izsēto vidū ar potenciālajiem pretiniekiem no Slovēnijas, Ziemeļīrijas, Lietuvas, Islandes un Luksemburgas. Izloze lēma, ka rīdzinieki gaidāmajā duelī spēkosies ar "Larne FC" no Ziemeļīrijas.

Spēles paredzētas 9./10. un 16./17. jūlijā ar pirmo maču Rīgā.

Otrās kvalifikācijas kārtas iespējamos pretiniekus "FC RFS" uzzināja trešdien, un par tiem kļuva "Bodø"/"Glimt" no Norvēģijas.

Tāpat otrdien notika pirmās kvalifikācijas kārtas izloze UEFA Konferences līgā, kur iesaistīsies FK "Auda" un FK "Liepāja". Pirmie no tiem bija neizsēti ar iespējamajiem pretiniekos no Somijas, Fēru salām, Igaunijas, Velsas un Albānijas, bet otrie kā izsētie sāncenšos varēja iegūt klubus no Velsas, Fēru salām, Islandes, Somijas un Gibraltāra.

Izlozē noskaidrojās, ka FK "Auda" samēros spēkus ar "B36 Tórshavn" no Fēru salām ar pirmo maču savā laukumā, bet FK "Liepāja" pretinieki būs cits šīs valsts klubs "Víkingur" ar pirmo spēli izbraukumā.

Šie mači paredzēti 11. un 18. jūlijā.

Otrās kvalifikācijas kārtas izloze, kurā piedalījās arī Latvijas kausa ieguvēji "Riga FC", notika trešdien, un tajā rīdzinieki sev pretiniekos ieguva Vroslavas "Śląsk" no Polijas ar pirmo spēli Rīgā. Sasniedzot otro kārtu, FK "Auda" tiksies ar Ziemeļīrijas "Cliftonville", bet FK "Liepāja" - ar beļģu "Gent".

Otrās kārtas dueļi ieplānoti 25. jūlijā un 1. augustā.