Latvijas Futbola federācija (LFF) ir lepna paziņot par pievienošanos Eiropas Sporta inovāciju platformas (EPSI) biedru rindām. LFF tādējādi kļuvusi par pirmo organizāciju no Latvijas, kas pievienojusies šim sadarbību tīklam.

EPSI ir starptautiska bezpeļņas organizācija, kas pārstāv ar sportu saistītu privāto un publisko biedru tīklu no visas Eiropas. Briselē bāzētajā EPSI apvienojas 154 biedri no sporta organizācijām, publiskajām organizācijām, izglītības iestādēm, nozaru klasteriem, jaunuzņēmumiem u.c.

EPSI platforma ir galvenais instruments informācijas apmaiņai par inovācijām Eiropas sporta ekosistēmā, piemēram, lai radītu idejas jauniem inovāciju projektiem. Platformas ietvaros notiek arī jaunu tendenču un jaunumu apmaiņa par inovācijām, veiksmes stāsti – projekti, inovācijas un iniciatīvas.

LFF, kļūstot par EPSI  biedru, šajā sadarbību tīklā nodrošinās iespējas jaunu potenciālu investīciju piesaistei  un inovāciju attīstībai Latvijas sportā, kā arī jaunu Eiropas Savienības (ES) fondu programmu piesaistei.

LFF prezidents Vadims Ļašenko: "Priecājamies sākt sadarbību ar organizāciju, kas cenšas veidot inovācijām labvēlīgāku vidi, lai stimulētu uzņēmējdarbības attīstību un sociālo labklājību. Visi zinām sporta labvēlīgo ietekmi uz veselību un sociālo dzīvi, taču arī tā ekonomiskā nozīme pieaug burtiski katru dienu. EPSI atbalsta savus biedrus, sniedzot kontaktus un zināšanas, kas nepieciešamas veiksmīgu ar sportu saistītu biznesa ideju izstrādei. Priecājamies strādāt kopā ar organizācijām, kas apzinās sporta potenciālu konkrētu uzņēmējdarbības nozaru attīstībai."

LFF valdes locekle Anastasija Kučinska: "Kā organizācija mēs nepārtraukti meklējam iespējas piesaistīt jaunas idejas un finanses. Pievienojoties šim līdzīgi domājošo tīklam, vēlamies paplašināt savu redzesloku, piedalīties jaunu tehnoloģiju attīstīšanā un inovāciju projektu ieviešanā. Mēs esam lepni Latvijā būt sava veida sporta nozares celmlauži šādu partnerību veidošanā un vēlamies būt kā veiksmes stāsts arī citiem sporta veidiem, motivējot tos attīstīties. Futbols ir masveidīgākais sporta veids pasaulē ar spēcīgu potenciālu, līdz ar to tas nes arī lielāku atbildību un "slodzi", parādot sabiedrībai šādu projektu pievienoto vērtību."