Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) pirmo posmu noslēgusi Latvijas čempionvienība "RFS Women", piecās spēlēs izcīnot četras uzvaras un garantējot pirmo vietu.

Turnīru Latvijas pārstāves atklāja ar diviem panākumiem februārī un martā, kad ar 3:0 tika pārspētas tautietes no Liepājas Futbola skolas un ar 2:0 apspēlētas Tallinas "Flora" futbolistes no Igaunijas. Maijā sekoja pirmais zaudējums – 1:3 pret Baltijas čempionvienību "Gintra" no Šauļiem - , bet dažas dienas vēlāk rīdzinieces atgriezās uz panākumu ceļa, ar 2:0 pārspējot igaunietes no Saku vienības "Sporting". Pirmo posmu "RFS Women" noslēdza otrdien Viļņā pret "Žalgiris" futbolistēm, kur tika izcīnīta vēl viena uzvara ar 4:1 un garantēta pirmā vieta posma kopvērtējumā.

Līdz ar to Latvijas čempiones ir kvalificējušās turnīra pusfināla dueļiem, kas gaidāmi augustā. Pretiniekos rīdziniecēm būs posma ceturtā labākā komanda, kas kļūs zināma līdz jūlija beigām.

Citas Latvijas pārstāves no Liepājas Futbola skolas līdz šim aizvadījušas trīs spēles, visās piedzīvojot zaudējumus un kā vienīgās turnīrā esot bez punktiem. Viņas vēl gaida izbraukums Šauļos un mājas mačs pret "Sporting" futbolistēm.

Kā ierasts, BWFL sacenšas pa divām vadošajām komandām no katras Baltijas valsts. Komandas aizvada viena apļa turnīru, kam sekos izslēgšanas spēles – labāko četrinieks satiksies pusfinālos, bet divas vājākās komandas sadalīs 5./6. vietu.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Pērn Latvijas komandas SFK "Rīga" (pašlaik - "RFS Women") un FS "Metta" ierindojās attiecīgi ceturtajā un sestajā vietā, bet pirmo vietu vēlreiz izcīnīja Lietuvas vadošā vienība "Gintra" no Šauļiem.

Kopš turnīra atjaunošanas Latvijas pārstāvju labākie sasniegumi ir trešā vieta 2017., 2019. un 2022. gadā.