Latvijas izlase Baltijas kausa pirmajā spēlē ar 0:2 atzina Lietuvas pārākumu, bet jau otrdien samēros spēkus ar Fēru salām. Periodā starp abiem mačiem mūsu valstsvienības galvenais treneris Paolo Nikolato sniedza komentārus par šo nometni.

"Izanalizējot spēli pret Lietuvu, guvām pārliecību, ka snieguma ziņā tā bija pavisam neslikta spēle, bet rezultāts, protams, mūs neapmierina. Puišiem sapulcē teicu, ka uzbrukumu veidošanas sākumfāzē ir panākts būtisks progress, redzam patiešām vērā ņemamus uzlabojumus jau tagad, lai gan paredzējām, ka tas prasīs ilgāku laiku. Šajā ziņā lieti noderēja piecas treniņu dienas šajā nometnē, kad izdevās daudz pastrādāt pie taktikas un spēles stila pieslīpēšanas.

Tagad gan ir jāsper nākamie soļi un būtiski jāuzlabo sniegums uzbrukuma noslēguma fāzē. Galu galā spēles rezultātu izšķir darbības ap abu komandu soda laukumiem, un tur Lietuva šoreiz bija pārāka. Viņi izmantoja savas iespējas, mēs - nē. Tas, ka labi darbojāmies laukuma vidusdaļā, priecē, bet ir vairāk jāapdraud vārti, vairāk jāsit pa vārtiem. Un arī precīzāk. Mums bija 63% bumbas kontrole, bet tikai divi sitieni uz vārtiem. Viņiem ar 37% bumbas kontroli bija divreiz vairāk.

Vēlos izcelt mūsu vidējo līniju, kur bija daudz gados jaunu, bet kvalitatīvu spēlētāju. Vēl ir nianses, kas jāuzlabo, taču kopumā biju apmierināts ar viņu darbībām un izpratni par virzienu, kādā vēlamies doties.

Spēlei pret Fēru salām būs jāataino vēl vienu spertu attīstības pakāpienu."