Latvijas U-21 izlase Baltijas kausa izcīņas finālā svētdien Kuresārē pamatlaikā cīnījās neizšķirti 3:3 (2:2) ar Igauniju, bet pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja ar 4:2. Baltijas kausa turnīrā šī vecuma izlasēm Latvija uzvarējusi otro reizi pēc kārtas un ceturto reizi vēsturē.

Komandas sākumsastāvā Aleksandrs Basovs veica četras izmaiņas. Spēli iepriekšējā mačā nopelnītā noraidījuma dēļ izlaida Jegors Novikovs, bet vārtu drošība šoreiz bija uzticēta Sergejam Vilkovam.

Latvijas izlase vadībā nonāca jau pēc vienas nospēlētas minūtes, kad spēcīgs un precīzs tālsitiens negaidīti pretiniekiem padevās Kasparam Anmanim. Viņam pirmie vārti Latvijas U-21 valstsvienībā. Šim sarakstam pāris minūtes vēlāk pievienojās arī nesenais izlases debitants Gļebs Patika, individuāli tiekot galā ar pretspēlētāju un panākot divu vārtu pārsvaru. Tiesa, vēl pēc brīža mājinieki vienus vārtus atguva, kad kļūdu bumbas apstrādē pieļāva Vilkovs, bet puslaika pēdējā minūtē laukuma saimnieki realizēja Alekseja Kudeļkina nopelnīto 11 metru soda sitienu.

Vadību mūsu komanda atguva 64. minūtē, kad pēc centrējuma un bumbas rikošeta nepiesegts vārtu priekšā palika Roberts Meļķis, arīdzan gūstot savus pirmos vārtus U-21 izlasē. Arī šoreiz Latvija pārsvaru nosargāt nespēja, jo 79. minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts.

Tāpat kā pusfinālā, arī šī mača liktenis izšķīrās pēcspēles sitienu sērijā. Tajā Vilkovs tika galā ar vienu sitienu, vēl vienu pretinieki nerealizēja, kamēr Latvijas futbolisti bija precīzi visas četras reizes.

Iepriekš turnīra pusfināla mačos Latvijas izlase pēc 1:1 neizšķirta pēcspēles sitienos uzvarēja Lietuvu, bet mājiniece Igaunija ar 1:0 pārspēja Somiju.

Iepriekšējā Baltijas kausa izcīņas turnīrā 2022. gada ziemā Latvijas U-21 izlase Valmierā ar 1:0 uzvarēja igauņus un Kauņā ar 2:1 apspēlēja lietuviešus, izcīnot pirmo vietu un atgriežoties spēcīgākās komandas tronī.

Aleksandrs Basovs sastāvā bija pulcējis spēlētājus no deviņiem pašmāju klubiem, Austrijas, Ziemeļmaķedonijas un Kipras.

Latvijas U-21 izlase 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru turpinās septembrī ar spēlēm mājās pret Norvēģiju un viesos pret Īriju.

Foto: Katariina Peetson/jalgpall.ee