Piektdien notikušajās izlozēs savas pretinieces 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā uzzināja Latvijas WU-17 un WU-19 sieviešu izlases.

Kā ierasts, kvalifikācija risināsies divās kārtās, komandām esot sadalītām A un B līgās. Vietas finālturnīrā tiks dalītas otrās kārtas A grupas spēlēs. Abas Latvijas izlases pašlaik turpina sacensties B līgā un gaidāmajās pirmās kārtas spēlēs cīnīsies par iespēju pakāpties uz spēcīgāko komandu sabiedrību.

Latvijas WU-17 izlase tika izsēta trešajā grozā un B līgas pirmās kārtas turnīrā pretiniekos ieguva Slovākiju, Melnkalni un Gruziju. Slovākietes iepriekš zaudēja vietu A līgā, bet ar gruzīnietēm ceļi iepriekšējā sasaukuma Latvijas jaunietēm krustojās šīgada martā B līgas otrās kārtas turnīrā Fēru salās, kad tika svinēts panākums ar 5:0.

Savukārt Latvijas WU-19 izlase kā B līgas otrā groza komanda tika salozēta kopā ar Rumāniju, Kazahstānu un Lihtenšteinu. Ar rumānietēm, kuras iepriekš atvadījās no vietas A līgā, pērn jau pieminētajā turnīrā Fēru salās tikās Latvijas WU-17 izlase, toreiz piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:2.

Jau zināms, ka WU-17 izlašu turnīrs paredzēts Slovākijā novembra sākumā, bet WU-19 komandas novembra un decembra mijā tiksies Rumānijā. Uz A līgu otrajam posmam pakāpsies katras grupas uzvarētāja un viena labākā no otro pozīciju ieguvējām.

Eiropas WU-17 čempionāta finālturnīrs nākamgad maijā notiks Fēru salās, bet labākās WU-19 vecuma izlases jūnijā satiksies Polijā. Abos vecumos finālturnīrā piedalīsies pa astoņām komandām.