Baltijas kausa izcīņas pusfināla spēlē Latvijas U-21 izlase ceturtdien Pērnavā pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Lietuvu, bet pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja ar 4:2.

Pirmā labā vārtu gūšanas iespēja 16. minūtē pavērās Robertam Meļķim, kura bīstamu sitienu soda laukuma robežās atvairīja pretinieku vārtsargs. Kopumā spēles ievads aizritēja ar Latvijas futbolistu pārsvaru, un tas 23. minūtē deva cerēto rezultātu, kad ar skaistu un izcili precīzu tālsitienu savus trešos vārtus sešās spēlēs U-21 izlases kreklā guva Bruno Melnis. Tiesa, jau pēc minūtes rezultāts atkal kļuva neizšķirts, mūsu futbolistiem netiekot galā ar sāncenšu spiedienu laukuma kreisajā pusē. Vārtus guva Latvijas futbolam pazīstamais Fausts Steponavičs.

Puslaika turpinājums aizritēja ar Lietuvas komandas teritoriālo pārsvaru, spēlē vairākas reizes iesaistoties arī mūsu vārtsargam Jānim Bekam.

Otrajā puslaikā abas komandas laukumā darbojās piesardzīgi, un Latvijas izlase spriedzi pie sāncenšu vārtiem pārsvarā radīja vien pēc standartsituācijām. Puslaika vidū savu debiju U-21 izlasē piedzīvoja Kristaps Grabovskis, bet 74. minūtē ar spēcīgu sitienu bumbu pret pārliktni trieca cits laukumā uz maiņu nākušais spēlētājs Ralfs Maslovs. Pēdējās desmit minūtēs pie savas debijas tika arī Gļebs Patika, tomēr abpusēji aktīvā mača izskaņā vārti vairs netika gūti. Kompensācijas laikā, nepelnot otro brīdinājumu, noraidījumu saņēma Jegors Novikovs.

Uzvarētājs tādējādi noskaidrojās pēcspēles sitienu sērijā, kurā Latvijas pārstāvji realizēja visus četrus sitienus un triumfēja ar 4:2. Beks atvairīja vienu raidījumu, bet vēl vienu reizi pretinieki raidīja bumbu pa vārtu stabu.

Citā pusfinālā duelī ceturtdien Igaunijas izlase ar 1:0 uzvarēja Somiju. Līdz ar to Latvijas valstsvienība svētdien Kuresārē plkst. 17:00 tiksies ar igauņiem turnīra finālā.

Aleksandrs Basovs sastāvā pulcējis spēlētājus no deviņiem pašmāju klubiem, Austrijas, Ziemeļmaķedonijas un Kipras.

Iepriekšējā Baltijas kausa izcīņas turnīrā 2022. gada ziemā Latvijas U-21 izlase Valmierā ar 1:0 uzvarēja igauņus un Kauņā ar 2:1 apspēlēja lietuviešus, izcīnot pirmo vietu un atgriežoties spēcīgākās komandas tronī.

Latvijas U-21 izlase 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru turpinās septembrī ar spēlēm mājās pret Norvēģiju un viesos pret Īriju.