Latvijas nacionālās sieviešu izlases galvenā trenera Romāna Kvačova un valstsvienības debitantes Santas Sanijas Vuškānes komentāri pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles Slokas stadionā pret Slovēniju.

ROMĀNS KVAČOVS:

Vēlos pateikties spēlētājām par abiem mačiem, it īpaši par otro. Liels paldies cilvēkiem, kuri stadionā sagatavoja futbola svētkus. Viss bija ļoti augstā līmenī, un domāju, ka mūsu komandai tas palīdzēja pret tik spēcīgu pretinieku nospēlēt diezgan cienīgi. Visas spēles garumā dzirdējām atbalstu un līdzpārdzīvošanu, un arī par to liels paldies!

Spēle mūsu komandas izpildījumā bija laba, it īpaši taktiskajā ziņā. Priecē, ka teorijas nodarbībās un treniņos runātās lietas tika izpildītas arī laukumā. Labāk vai sliktāk, tas ir cits jautājums, taču mēs mēģinām pieturēties pie mūsu spēles filozofijas. Tieši šīs divas spēles ir bijusi ļoti laba un vērtīga pieredze gan spēlētājām, gan treneriem. Domāju, ka mēs virzāmies pareizajā virzienā. Šīs divas spēles ir bijis solis uz priekšu, kas mums palīdzēs jūlijā nospēlēt labi, parādīt pievilcīgu futbolu un uzvarēt.

SANTA SANIJA VUŠKĀNE:

Mēs labi zinājām, ka Slovēnija ir tehniskāka komanda, vairāk kontrolē bumbu, pretinieces ir arī fiziski spēcīgākas. Pārsvarā aizsargājāmies, taču tiešām liels paldies līdzjutējiem, ka atnāca un atbalstīja mūs. Tieši tas mūs dzen uz priekšu, atbalsts mums patiešām ir vajadzīgs. Neizsakāms prieks debitēt izlasē, it īpaši mājās. Paldies treneriem par doto iespēju palīdzēt komandai. Mans vienīgais mērķis bija cīnīties par katru bumbu, uzvarēt divcīņas, palīdzēt komandai, iet līdz galam katrā epizodē. Vēlreiz paldies visiem līdzjutējiem, kuri bija gan atnākuši klātienē, gan atbalstīja mājās pie ekrāniem!