Ceturtdien, 30. maijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) konferenču zālē jau otro reizi pēc kopsapulces vienkopus tikās jaunievēlētā Rīgas Futbola federācijas (RFF) valde. Vienīgais, bet ļoti komplicētais darba kārtības jautājums bija saistībā ar Rīgas pilsētas jaunatnes meistarsacīkstēm

RFF prezidents Eduards Borisevičs iepazīstināja valdes locekļus ar jautājuma būtību: no vienas puses arvien biežāk nāk signāli par vecāku nepieklājīgu, dažreiz pat izteikti agresīvu uzvedību Rīgas pilsētas jaunatnes meistarsacīkšu laikā, bet no otras - FS "Metta" uz savām mājas spēlēm sāk pārdot biļetes, tādā veidā nodrošinot paaugstinātu drošību un kārtību, īpaši spēlēs, kur nāk daudz skatītāju. Šis solis izraisīja ļoti neviennozīmīgu reakciju, jo tas ir pirmais gadījums Latvijā, kad uz jaunatnes futbola spēlēm tiek pārdotas biļetes.

Pēc ilgām diskusijām RFF valde vienbalsīgi atbalstīja nākamajā sezonā organizēt Rīgas pilsētas meistarsacīkstes U-10 un U-11 vecuma A grupu komandām pēc sabraukumu principa un caur "Comet" sistēmu, organizatoriem nodrošinot t. sk. drošību un kārtību un ieviešot simbolisku dalības maksu. Savukārt B grupu komandas turpinās aizvadīt spēles pēc mājas un izbraukuma principa, un pašreizējā brīdī pēc RFF valdes locekļu domām ir svarīgi, lai ieeja uz tām būtu bez maksas.

RFF plāno sagatavot arī materiālu jaunatnes sacensību organizatoriem, spēļu tiesnešiem, klubiem un spēlētāju vecākiem, kurā skaidri būs akcentēts par tiesnešu tiesībām apstādināt spēli, uz kādu laiku apturēt vai vispār pārtraukt, ja vecāku uzvedība traucēs spēļu tiesnešiem kvalitatīvi pildīt savus pienākums.

Par jauninājumiem Rīgas reģiona klubi tiks iepazīstināti 26. jūnijā (noteikti būs iespēja par tiem arī diskutēt), kad plkst. 12:00 "Rimi Olimpiskajā centrā" ir ieplānota tikšanās ar klubu vadītājiem un galvenajiem treneriem. Vēlāk uzstāsies Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato, kurš dalīsies ar savu pieredzi un filozofiju.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija