Latvijas Futbola federācija (LFF) neturpinās sadarbību ar līdzšinējo Latvijas nacionālās telpu futbola izlases galveno treneri Vasko Vujoviču. Jauns galvenais treneris, kurš gatavos komandu 2026. gadā Latvijā un Lietuvā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram, valstsvienībai tiks apstiprināts tuvākajā laikā.

Melnkalnes speciālists izlases galvgalī stājās 2022. gada vasarā un noslēdza līgumu pēc sistēmas 1+1 gads, vēlāk pievienojoties arī pašmāju klubam "RFS Futsal". Viņa vadībā izlase izcīnīja piecas uzvaras, četras reizes cīnījās neizšķirti un piedzīvoja 13 zaudējumus.

Speciālista līgums netiks pagarināts pēc konstruktīvām abu pušu pārrunām.

"Vasko Vujovičs mūsu telpu futbolā ienesa jaunas un nepieciešamas vēsmas – citu skatījumu un pieeju daudzos jautājumos. Viņa pienesums dažādos psiholoģiskajos un taktiskajos aspektos, kā arī vietējo treneru kvalifikācijas celšanā un profesionalitātes veicināšanā būs ar ilgtermiņa iespaidu, tāpēc visos Latvijas izlases nākotnes panākumos noteikti būs jūtams arī viņa ieguldījums. Par to trenerim esam pateicīgi un novēlam izdevušos nākamos karjeras soļus," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Ceļā uz mums uzticēto Eiropas čempionāta finālturnīru komandai ir nepieciešams jauns attīstības grūdiens, tāpēc esam noskaņoti galvenā trenera amatā piesaistīt visaugstākās klases ārvalstu speciālistu."