Piektdien, 12. jūnijā, sagaidot Latvijas nacionālās futbola izlases spēli 2016. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pret Nīderlandi, norisinājās turnīrs 2006. gadā dzimušajiem zēniem "Lielās zvaigznes staro mazajām". Krievijas kluba Maskavas CSKA un Latvijas izlases spēlētājs Aleksandrs Cauņa uzņēmās visu izmaksu apmaksu par turnīra organizāciju un norisi, tādējādi kļūstot par turnīra patronu.

Rīgā, Ostvalda vidusskolas stadionā, 12 Latvijas komandas cīnījās par turnīra uzvarētāja kausu, kuru pasniedza viens no labākajiem Latvijas pussargiem Aleksandrs Cauņa. Turklāt turnīra uzvarētāju gaida brauciens uz turnīra "Lielās zvaigznes staro mazajām" finālspēlēm, kas notiks rudenī Krievijā.

Pēc spēļu norises apakšgrupās tika noteikti četri pusfinālisti, kas turpināja cīņu par godalgotajām vietām. Pirmajā pusfinālā FS "Metta" jaunie futbolisti ņēma virsroku pār "Spartaks" Jūrmala ar rezultātu 2:0. Citā pusfinālā satikās divas Rīgas komandas - "Dinamo" un "Skonto" -, kur pēcspēles sitienu sērijā pārāki bija "Dinamo" komandas puiši (2:1).

Finālspēlē starp "Dinamo" Rīga un FS "Metta" uzvarētāji bija jaunie "dinamieši" - 1:0.

Labākie turnīra spēlētāji

  • Labākais vārtsargs - Jaroslavs Jegorovs ("Dinamo" Rīga)
  • Labākais aizsargs - Artjoms Tokarevs ("Skonto")
  • Labākais pussargs - Maksimiliāns Sičs ("Spartaks" Jūrmala)
  • Labākais uzbrucējs - Kristiāns Mežsargs (FS "Metta")
  • Turnīra labākais spēlētājs - Maksims Katajevs ("Dinamo" Rīga)

Turnīrs, kura devīze ir "Sasniedzis futbola virsotnes pats, parādi ceļu lielajā futbolā arī bērniem!" tiek organizēts 20 Krievijas pilsētās. Turnīrs norisinās ne tikai Latvijā un Krievijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā. Visu turnīru uzvarētāji satiksies oktobra beigās vai novembra sākumā Krievijā (pilsēta un datumi tiek precizēti) uz finālsacensībām.


Informāciju sagatavoja:
FK "Dinamo" Rīga