Pirmdien un otrdien Latvijā viesojas FIFA reģionālais tehniskais konsultants Gajozs Darsadze (Gaioz Darsadze), vadot izglītojošu semināru Latvijas izlašu treneriem. Seminārā piedalās Latvijas sieviešu un meiteņu futbola, jauniešu un reģionu izlašu treneri.

Semināra laikā notika gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības. Galvenās tēmas bija saistītas ar trenera lomu jauno spēlētāju attīstībā, coaching termina nozīmi un pielietošanu darbā ar spēlētājiem.

"Latvijas izlašu treneru korpusā pēdējos gados notikušas palielas izmaiņas, un tās saistītas arī ar mūsu kursa maiņu. Lai gan katram trenerim, katrai komandai ir savi sportiskie uzdevumi, tomēr visi kopā mēs strādājam vienā kolektīvā pie kopīgu mērķu sasniegšanas, tāpēc ir ļoti svarīgi būt, kā saka, visiem vienā laivā un airēt vienā virzienā saskaņoti. Šādi semināri ne tikai dod vērtīgas zināšanas un bagātina pieredzi, bet arī uztur motivācijas dzirksti, uztur treneru ziņkāri un jaunu ideju izmēģināšanas garu, kā arī tuvina mūs kā kolēģus vienotu mērķu izvirzīšanā un sasniegšanā," norādīja LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.