Latvijas WU-17 meiteņu izlase svētdien noslēdzošajā UEFA Attīstības turnīra spēlē Čehijā ar rezultātu 0:3 (0:2) zaudēja Šveicei, kas līdz ar to uzvarēja visās trīs sacensību spēlēs un savus vārtus tā arī atstāja neskartus.

Arī šoreiz Latvijas izlases sastāvs tika pamatīgi rotēts. Visās trīs turnīra spēlēs komandas sākumsastāvā devās vienīgi Rūta Vagule un Anna Artemjeva.

Otrdien pirmās kārtas mačos Latvijas jaunietes pēc 1:1 neizšķirta pēcspēles sitienos uzvarēja Zviedriju, bet Šveice ar 4:0 pārspēja Čehiju. Ceturtdien Latvija ar 0:1 atzina Čehijas pārākumu, bet Šveice ar tādu pašu rezultātu apspēlēja zviedrietes.

Citā trešās kārtas cīņā Zviedrija ar 7:1 sagrāva Čehiju, līdz ar to latvietes kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā.

Visu šī turnīra Latvijas valstsvienības sāncenšu iepriekšējā sasaukuma izlases sacentās Eiropas čempionāta kvalifikācijas A līgā.

Galvenais treneris Rihards Gorkšs sastāvā bija pulcējis 2008. un 2009. dzimšanas gada spēlētājas no astoņiem pašmāju klubiem un vienu futbolisti no Norvēģijas.

Kā ziņots, iepriekšējā sasaukuma Latvijas WU-17 izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīrā tika pie divām uzvarām trīs spēlēs, tomēr par spīti tam bija spiesta samierināties ar apakšgrupas trešo pozīciju. No nesenākā sastāva gatavošanos jaunajam ciklam šajā turnīrā turpina astoņas futbolistes.

Jaunā kvalifikācijas cikla izloze WU-17 un WU-19 izlasēm gaidāma 7. jūnijā.