Aizvadītajā svētdienā RTU laukumā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola turnīru asociācijas (FTA), Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) atbalstītais Latvijas Universiādes posms minifutbolā (7 pret 7) vīriešu komandām, kur četru komandu konkurencē triumfēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) vienība.

Kā iepriekš vēstīts,  četras dalībnieces aizvadīja viena apļa turnīru, pēc kura divas labākās atsevišķā mačā noskaidroja uzvarētāju, bet abas pārējās cīnījās par trešo vietu. Spēles ilgums risinājās divu puslaiku apjomā pa desmit minūtēm katrā.

Turnīra pirmajā stadijā vislabāk sevi apliecināja nākamā čempione LSPA un Rīgas Ekonomikas augstskola ("SSE Riga"), sakrājot pa pieciem punktiem, savstarpējā duelī cīnoties neizšķirti (1:1) un tādējādi nodrošinot dalību finālā. Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ieguva trīs, bet Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (LNAA) – divus punktus, atņemot punktus bezvārtu neizšķirtos pret abām līderēm, savukārt piekāpjoties RTU (1:4).

Izšķirošajā fināla duelī LSPA, pateicoties precīzajiem Mārtiņa Blumberga un Nika Iesalnieka raidījumiem, ar 2:0 uzveica "SSE Riga", kamēr LNAA pēc bezvārtu neizšķirta pamatlaikā pendelēs ar 6:5 pārspēja RTU, tādējādi revanšējoties par piedzīvoto zaudējumu sacensību pamatstadijā.

Uzreiz pēc turnīra noslēguma risinājās svinīgā laureātu sveikšanas ceremonija, uzvarētājiem saņemot kausus un medaļas, bet individuālajiem laureātiem – trofejas un piemiņas balvas. Par sacensību labāko spēlētāju tika atzīts Ēriks Kristsons (RTU), kurš līdzīgi kā par labāko vārtu guvēju kļuvušais Ņikita Šarigins ("SSE Riga") sarūgtināja sāncenšu vārtsargus divas reizes. Kā vērtīgākais vārtsargs tika sveikts čempionu pārstāvis Artūrs Cerenja, bet labākā menedžera balvu "uz pusēm" sadalīja "SSE Riga" pārstāvji Artis Ķempelis un Mārtiņš Pumpurs.

Kā zināms, RFF kopš 2012. gada rudens divreiz gadā organizē kausa izcīņas minifutbolā un telpu futbolā studentu komandām. To galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām, universitātēm un to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Latvijas augstskolu vidū.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija