Šo svētdien, 19. maijā, RTU laukumā Rīgā starts tiks dots pirmajam Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajam, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītajam Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionātam sievietēm, kurā startēs četras dalībnieces.

Kā iepriekš vēstīts, sacensībās drīkstēs piedalīties spēlētājas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, bet izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju var startēt arī futbolistes, kuras dzimušas 2009. gadā un agrāk. Dalībnieču pieteikumos nav atļauts iekļaut Latvijas un citu valstu čempionātu futbola virslīgu spēlētājas, kuras pieteiktas 2024. gada sezonā.

Turnīrs notiks trīs sabraukumos 19. maijā, kā arī 2. un 16. jūnijā.

Sacensību dalībnieču pulkā apstiprinātas FK "Valor", FK "Tukums 2000"/FC "Talsi", "AC Jules Verne" un "Lucavsala". Katrai komandai atļauts pieteikt maksimums 20 spēlētājas, uzvarētāji un laureāti čempionātā tiks noteikti divu apļu turnīrā.

Kā ziņots, Rīgas minifutbola čempionāts sievietēm tiek organizēts pirmo reizi, un šāda veida projekts tapis, pateicoties futbola kluba "Athletic Club Jules Verne" idejai un iniciatīvai.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija