Latvijas WU-17 meiteņu izlase otrdien pirmajā UEFA Attīstības turnīra spēlē Čehijā pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Zviedriju, uzvarot sekojušajā pēcspēles sitienu sērijā.

Pēc pirmā puslaika Latvijas komanda atradās iedzinējos ar 0:1, bet spēles turpinājumā neizšķirtu panāca Jekaterina Haritonova. Garā pēcspēles sitienu sērijā panākumu svinēja Latvijas pārstāves.

Turnīra turpinājumā ceturtdien Latvijas izlase tiksies ar mājinieci Čehiju, bet svētdien pretiniekos būs Šveice. Visu šī turnīra sāncenšu iepriekšējā sasaukuma izlases sacentās Eiropas čempionāta kvalifikācijas A līgā.

Galvenais treneris Rihards Gorkšs sastāvā pulcējis 2008. un 2009. dzimšanas gada spēlētājas no astoņiem pašmāju klubiem un vienu futbolisti no Norvēģijas.

Kā ziņots, iepriekšējā sasaukuma Latvijas WU-17 izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīrā tika pie divām uzvarām trīs spēlēs, tomēr par spīti tam bija spiesta samierināties ar apakšgrupas trešo pozīciju. No nesenākā sastāva gatavošanos jaunajam ciklam šajā turnīra turpina astoņas futbolistes.

Jaunā kvalifikācijas cikla izloze WU-17 un WU-19 izlasēm gaidāma 7. jūnijā.