Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) licenci dalībai 2024./2025. gada sezonas Eiropas klubu sacensībās Latvijas Futbola federācija (LFF) Klubu licencēšanas Pirmās instances padome piešķīrusi pieciem klubiem. Pēc licences nesaņemšanas "Valmiera FC" vietu Eirokausos ieņems nākamā pretendente FK "Liepāja".

Izvērtējot pretendentu iesniegto dokumentāciju un klubu licencēšanas ekspertu atzinumus, UEFA licence piešķirta:

  • "FC RFS" (UEFA Čempionu līga);
  • FK "Auda" (UEFA Konferences līga);
  • FK "Liepāja" (UEFA Konferences līga);
  • "Riga FC" (UEFA Konferences līga);
  • "RFS Women" (UEFA Sieviešu Čempionu līga).

Sākotnēji uz licenci pretendēja pērnās virslīgas sezonas ceturtās vietas ieguvēja "Valmiera FC", tomēr izvērtēšanas procesā tika konstatētas vairākas neatbilstības, kuru dēļ licence klubam tika atteikta - neizpildīti LFF klubu licencēšanas noteikumu 62. un 65. paragrāfs. Izceļams, ka saskaņā ar LFF klubu licencēšanas noteikumiem 65. paragrāfa nosacījumu (kavētie maksājumi sociālajām un nodokļu institūcijām) izpilde ir obligāta UEFA licences saņemšanai.

UEFA licences rezervista statusā sekojoši tika izskatīts FK "Liepāja" pieteikums, kas tika apstiprināts.

Daļējas neatbilstības LFF klubu licencēšanas noteikumu 65. paragrāfa izpildē tika konstatētas arī FK "Auda" klubam, tomēr saskaņā ar licencēšanas noteikumiem un ņemot vērā pastāvošo parādsaistību apjomu tas netika atzīts par iemeslu licences neizsniegšanai.

Latvijas čempione "FC RFS" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīru sāks no pirmās kārtas, FK "Auda" un FK "Liepāja" no pirmās kvalifikācijas kārtas uzsāks savu ceļu UEFA Konferences līgā, bet "Riga FC" kā Latvijas kausa ieguvējiem šajā turnīrā starts paredzēts no otrās kvalifikācijas kārtas. Abiem turnīriem pirmās un otrās kārtas izlozes paredzētas 18. un 19. jūnijā.

UEFA Sieviešu Čempionu līgā valsts čempione "RFS Women" iesaistīsies ar pirmās kārtas sabraukuma turnīru, kam izloze paredzēta 5. jūlijā.