Latvijas Futbola federācija (LFF) un Rīgas Apkaimju alianse noslēdz sadarbības līgumu par Rīgas apkaimju futbola turnīra (RAFT) attīstīšanu un sabiedrības veselības popularizēšanu.

Esam priecīgi izziņot abpusējo sadarbību, kas noslēgta ar mērķi veicināt Rīgas apkaimju iedzīvotāju iesaistīšanos sporta aktivitātēs. Futbols ir sporta karalis visā pasaulē, un vēlamies, lai futbols būtu karalis katrā Rīgas apkaimē. Tāpat ar futbola palīdzību vēlamies panākt, lai vietējās apkaimes socializējas, draudzējas, apmainās ar idejām, lai ilgtermiņā padarītu apkārtējo vidi patīkamāku un drošāku mums visiem.

LFF prezidents Vadims Ļašenko: "Mums ir liels prieks atbalstīt šo apkaimju amatieru turnīru. Nodrošināsim komandas ar futbola bumbām un tiesnešiem, kas padarīs dalībniekiem šo turnīru interesantāku un nopietnāku, tajā pašā laikā saglabājot draudzīgu attieksmi vienam pret otru, jo pats svarīgākais ir veselīgs un kustīgs dzīvesveids. Mums vienmēr ir prieks atbalstīt tos, kuri grib nodarboties ar futbolu."

Rīgas Apkaimju alianses valdes priekšsēdētājs Māris Jansons: "Rīgas apkaimju biedrības apvieno cilvēkus, kuriem ir kaut kas kopīgs. Futbols ir tieši tāda universāla valoda. Visi to saprot, un tieši tā mums arī radās šī ideja. Šis būs jau mūsu trešais gads ar nu jau 16 apkaimju dalību. Mēs lepojamies ar to, kā mums šis sanāk, tāpēc priecājamies par šo sadarbību ar LFF."

Rīgas apkaimju futbola turnīrs tiek izspēlēts katru gadu pēc minifutbola noteikumiem (8 laukuma spēlētāji + 4 rezervē, 60x40m laukums, 2x5m vārti). Interesenti dalībai var pieteikt komandas, kas pārstāv kādu no Rīgas 58 apkaimēm.

Plašāka informācija pieejama ŠEIT un ŠEIT.

Rīgas Apkaimju alianse apvieno 35 Rīgas apkaimju iedzīvotāju biedrības.