Pirmdien, 13. maijā, RTU mākslīgā seguma laukumā starts tiks dots tradicionālajam Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajam, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītajam "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionātam, kas pulcēs 18 dalībnieces un risināsies līdz 26. augustam.

Kā ziņots, turnīrā drīkstēs piedalīties spēlētāji, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši 2008. gadā un agrāk), un pieteikumos aizliegts iekļaut Latvijas vai citu valstu čempionātu spēcīgāko līgu futbolistus, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2024. gada sezonā. Tāpat vairāki reglamentā iekļautie ierobežojumi attiecas uz atļauju pieteikt 2024. gada Latvijas 1. un 2. līgas čempionāta, kā arī Latvijas un citu valstu čempionātu spēcīgāko telpu futbola līgu pārstāvjus.

Sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā tiks noteikti divos posmos, no kuriem pirmajā dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa deviņām katrā, aizvadot viena apļa turnīru un tādējādi noskaidrojot deviņas spēcīgākās komandas (pa četrām no katras apakšgrupas un labākā piektā vieta), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Sacensību izšķirošajā etapā katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs vienu spēli ar otras apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušos komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs no desmitās vietas līdz pēdējai, noskaidrojot Cerību kausu ieguvēju.

Atbilstoši izlozes rezultātiem A grupā spēkosies pērnās sezonas sudraba un bronzas godalgu ieguvējas "FC Caramba Riga" un "New Project", kā arī "Hydro", "DSV Latvia", ASK "Kadaga", no pārsvarā Ukrainas spēlētājiem bāzētā FK "02 STEEL", kas startēja ziemas telpu futbola čempionātā, "FC Riga Titanz" (spēlētāji ar Indijas pilsonību) un debitantes – "Beitar"/DTM un "FC Turan United", kas sastāv no Uzbekistānas futbolistiem.

Tikmēr B grupā, neskaitot pašreizējo titula īpašnieci FC "Raita", plecu pie pleca spēkosies SQUAD/FREE, OSK "Ostnieks", "Industrial Steel Group", FC "Jaunība", FK "Tornados", SK "Imanta" un jaunpienācējas – "Refoks Young Lions" un "Skanste".

"Esam ļoti gandarīti, ka turnīrā arvien vairāk ir pārstāvēti ne tikai pašmāju, bet arī dažādu citu nacionalitāšu pārstāvji, kas piedod sacensībām vēl lielāku daudzveidību un interesi," uzsver RFF prezidents Eduards Borisevičs.

Kā ziņots, visas spēles notiks pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 26. augustam.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija