Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.

LFF ģenerālsekretāra amatā A. Gaidels stājās 2021. gada decembrī. Šajā laikā viņa vadītās LFF administrācijas pārraudzībā īstenotas dažādas Latvijas futbola attīstības iniciatīvas un virkne projektu, nesenākais no kuriem ir LFF attīstības stratēģijas izveide 2025.-2030. gada periodam.

"Esmu pateicīgs LFF prezidentam un valdei par izrādīto uzticību turpināt jau uzsāktos un ķerties pie jauniem darbiem Latvijas futbola labā. Šo uzskatu par sava līdzšinējā ieguldījuma novērtējumu mūsu kopējā komandas darbā, kur aiz muguras ir pirmie sasniegumi, bet priekšā ar LFF biedru doto uzticības mandātu jauni un ambiciozi plāni," izceļ A. Gaidels. "Izmantojot izdevību, vēlos pateikties LFF kolēģiem gan federācijas nodaļās un departamentos, gan reģionālajos centros par līdzšinējo sadarbību. Man ir liels gods turpināt vadīt šo komandu!"

"Protams, turpmākajos gados īpaša uzmanība tiks pievērsta LFF attīstības stratēģijas iedzīvināšanai un realizēšanai saskaņā ar rīcības plānu, lai šī perioda beigās mēs pārliecinoši varam teikt, ka Latvijā futbols ir kļuvis vēl pilnvērtīgāks, iekļaujošāks un pieejamāks visiem. Līdzās tam vēlamies nodrošināt, ka 2026. un 2027. gadā pie mums notiekošie UEFA finālturnīri telpu futbolā un jauniešiem tiktu organizēti augstākajā iespējamajā līmenī un nodrošinātu jūtamu pievienoto vērtību futbola attīstībai Latvijā," izceļ LFF ģenerālsekretārs. "Atsevišķi kā virzienu, kuru vēlamies pilnveidot, vēlos izcelt datu analītiku, jo šajā laikā esam izauguši līdz apjomīgiem sacensību, spēlētāju un futbola satura patērēšanas datiem dažādās platformās, kurus gribam pienācīgi strukturēt un izmantot. Atjaunināšanas process ir nepieciešams arī LFF statūtiem, ko veiksim ciešā sadarbībā ar mūsu biedriem. Tuvā nākotnē gaidāms arī pašu LFF biedru un biedru kandidātu revīzijas process, un arī tā būs svarīga sastāvdaļa Latvijas futbola ģimenes izaugsmes nodrošināšanai."

A. Gaidels LFF strādājis kopš 2008. gada, septiņus gadus pildot LFF Sacensību nodaļas vadītāja pienākumus un vēlāk kļūstot par LFF izpilddirektoru. Tāpat A. Gaidels iekrājis vērā ņemamu pieredzi UEFA delegāta pienākumos Eiropas izlašu un klubu sacensībās. Šovasar A. Gaidels kā UEFA delegāts strādās sešās EURO 2024 finālturnīra spēlēs, tai skaitā turnīra atklāšanas mačā un vienā no pusfināla spēlēm.