3. maijā Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā notika Olimpiskā ģimnāzijas diena. Tajā skolas audzēkņiem 4.-9. klašu grupā bija iespēja piedalīties dažādās sporta aktivitātēs. Pasākumā ar aptuveni 800 skolēnu piedalījās arī Latvijas Futbola federācija (LFF).

 

"Latvijas Futbola federācija ar lielāko prieku iesaistījas pasākumā, jo skolu futbola attīstība un futbola popularizēšana skolēnu vidū ir viens no "Futbols visiem" stratēģiskajiem mērķiem grassroots futbola attīstības segmentā," norādīja LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina.

"Viens no LFF mērķiem ir palielināt reģistrēto futbolistu skaitu Latvijā. Viens no veidiem, kā to var izdarīt, ir sniegt ikvienam Latvijas iedzīvotājam iespēju iepazīt futbolu un iesaistīties futbola aktivitātēs sev atbilstošā līmenī. Futbolam ir jābūt pieejamam katrā skolā, lai bērni var izbaudīt šo skaisto spēli. Turpinot iesākto darbu, LFF strādā pie skolu futbola programmas izveides, lai piedāvātu skolām dažādas iesaistes opcijas vairākos līmeņos katram skolēnam, tai pat laikā izglītojot pedagogus, veidojot dinamisku, pārdomātu vidi un panākot to, ka katra skola būtu papildus motivēta ar dažādām balvām un bonusiem."

LFF izsaka pateicību Rīgas Klasiskās ģimnāzijas sporta skolotājiem Timuram Mamedovam un Ruslanam Petkevičam par lielisku sadarbību un pasākuma organizēšanu.

Pasākuma foto galerija pieejama šeit.