Latvijas Futbola federācija (LFF) šogad uzsāk dalību jaunā "Erasmus+" programmas projektā "Game Changers". Tā mērķis ir veicināt bērnu iesaisti līdzvērtīgā un iekļaujošā futbola vidē. Kopā ar LFF projektā piedalās arī Rumānijas, Zviedrijas un Dānijas futbola federācijas.

"Game Changers" mērķis ir izglītot bērnus un jauniešus par viņu kā pilsoņu tiesību un pienākumu nozīmi sabiedrībā, palielināt viņu izpratni par plašu loku sociālu jautājumu un dot viņiem iespēju demokrātiski piedalīties savās kopienās, paužot savu viedokli par jautājumiem, kas ietekmē viņu dzīvi, un sadarboties ar citiem, lai palielinātu izpratni un risinātu šīs problēmas.

Projektā iesaistīs jaunos trenerus (18-30) un bērnus (10-17) no četrām Eiropas Savienības (ES) valstīm ar sociālo un etnisko izcelsmi un ar dažādām fiziskām spējām vai invaliditāti.

"Latvijas Futbola federācija jau vairākus gadus īsteno dažādas programmas un rīko pasākumus, kuru mērķi ir saistīti ar sociālās atbildības, iekļaušanas un sabiedriskās līdzatbildības jautājumiem. Tā ka mūsu darbs šajā segmentā nav gluži jauns solis, bet gan iesāktā ceļa turpinājums. Prieks, ka mūsu aktivitāte šajā lauciņā nav palikusi nepamanīta, ka Eiropas Savienība novērtē mūsu līdzšinējo veikumu un saskata vēl lielāku potenciālu mūsu projektos. Kopā ar tik spēcīgiem partneriem varam izdarīt vēl vairāk un labāk," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.