Šonedēļ startē "Lidl" Meiteņu futbola čempionāta jaunā sezona. Pirmā spēle jau šodien, 2. maijā, U-16 vecuma grupā starp Rīgas Futbola skolas un FS "Metta" komandām. Citās vecuma grupās 2024. gada sezonas starta šāviens atskanēs mazliet vēlāk.

Šogad meiteņu futbola segmentam ir jauns atbalstītājs - globāla mēroga zīmols "Lidl" ir turnīra titulsponsors, lai celtu sacensību organizēšanas līmeni un tās kalpotu kā lieliska platforma jauno meiteņu piesaistei un izaugsmei.

"Ikviens no mums reiz bērnībā ir spēlējis bumbu pagalmā. Parasti futbols tiek uztverts kā vīrišķīga sporta spēle, taču tā nav domāta tikai puišiem un vīriešiem. Dažādībā ir spēks, jo pateicoties tai mēs varam kopīgi sasniegt vairāk un redzēt plašākus horizontus. Arī "Lidl" savā ikdienā augstu novērtē dažādību, iekļaušanu un veselīgu dzīvesveidu, tāpēc esam nolēmuši atbalstīt tieši meiteņu futbolu Latvijā. Šis segments ir viens no svarīgākajiem, jo pasaulē tas attīstās visstraujāk, tāpēc Latvijā tam nepieciešama piešprice. Papildu sponsorēšanai atbalstīsim arī ar dažādu ekipējumu, līdz ar to šis atbalsts būs redzams arī fiziski. Ceram, ka ar "Lidl" atbalstu meiteņu futbols Latvijā tiks pacelts nākamajā līmenī un šo spēli iemīlēs vēl kāda meitene, kas nākotnē varēs piepildīt savu sapni spēlēt Latvijas sieviešu futbola izlasē, ar ko kopā sasniegt jaunas uzvaru virsotnes," parakstot sadarbības līgumu, sacīja "Lidl Latvija" valdes priekšsēdētājs Mačejs Urbanskis.

Šogad "Lidl" Meiteņu futbola čempionāts tiks aizvadīts piecās vecuma grupās: U-16, U-14, U-12, U-10 un U-8. Dalību čempionātā pieteikušas 82 komandas, kas ir par 14 vairāk nekā pagājušajā gadā. Vislielākais dalībnieku skaita pieaugums novērojams tieši jaunākajās vecuma grupās. Tas vieš pamatotas cerības uz dalībnieku skaita pieauguma turpināšanos.

Sacensības sāksies maijā, bet finiša spurts un finālturnīri plānoti augusta beigās. Sacensību foto galerijas būs pieejams LFF oficiālajā foto un video glabātuves kontā Failiem.lv/futbols.