Jau šajā nedēļas nogalē – 28. aprīlī – Rīgas 49. vidusskolas stadionā ar spēli starp "AC Jules Verne" un Rīgas Futbola skolas komandām startēs tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts, kas ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu galvaspilsētas futbola stadionos un laukumos risināsies līdz 15. septembrim. Sacensību ietvaros deviņas dalībnieces čempionu noskaidros pēc divu apļu spēkošanās.

Arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš risināsies kā "Dali Dali" 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un otrās vietas ieguvējam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu 3. līgas finālturnīrā.

Līdzīgi kā pērn turnīrā piedalīsies pērnā gada čempione JFK "Daugava"/Salaspils FA, "Riga United FC", AFA "Olaine-2", Rīgas Futbola skola, FK RSU, JRFPC "Upesciema Warriors", Babītes SK un ASK "Kadaga"/Ostas SK, bet kā debitante pirmo reizi sacensībās piedalīsies "AC Jules Verne".

No 2023. gada turnīra komandām nebūs pārstāvētas divas no medaļniecēm - FK "Union" un FK "Beitar-2", kā arī Rīgas Tehniskā universitāte un FK "Namejs".

Turnīrā, kā ierasts, drīkst piedalīties tikai tās komandas, kas spēj nodrošināt 2024. gada Rīgas futbola čempionāta un 2024. gada Latvijas 3. līgas čempionāta reglamentu izpildi. Sacensībās drīkst piedalīties spēlētāji, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet izņēmuma kārtā ar ģimenes ārsta un vecāku atļauju var startēt arī futbolisti, kuri dzimuši 2008. gadā un agrāk. Nav atļauta virslīgas, 1. un 2. līgas čempionātu komandās pieteikto spēlētāju pārstāvniecība, tāpat Rīgas čempionātā nedrīkst startēt Latvijas čempionāta 3. līgas citu reģionu klubu spēlētāji.

Turnīra laureātu sveikšana plānota 21. septembrī, organizējot centralizētu apbalvošanas ceremoniju.

Sacensību mājaslapa – www.fta.lv/rigasfutbols.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija