Pagājušās nedēļas nogalē, 21. aprīlī, Ventspilī, Katoļu ielā 40 notika svinīga atjaunotā futbola laukuma atklāšana. Atklāšanas pasākumā piedalījās Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvji un Ventspils valstspilsētas pašvaldības vadība.

LFF prezidents Vadims Ļašenko savā uzrunā izteica gandarījumu par to, ka futbols Ventspilī turpina attīstīties un jaunā paaudze izrāda interesi par šo sporta veidu. Tāpat LFF prezidents izteica cerību, ka futbola federācijas un Ventspils valstspilsētas pašvaldības sadarbība veiksmīgi turpināsies tuvākajā nākotnē, īstenojot Katoļu ielas futbola stadiona tribīņu un ģērbtuvju izbūvi, kā arī citus futbola infrastruktūras attīstības projektus.

Savukārt domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs savā uzrunā kavējās atmiņās par futbola laukuma atklāšanu 2005. gadā un kvalitatīvajām pārmaiņām, kuras futbola stadions Katoļu ielā 40 piedzīvojis šajos vairāk nekā 20 gados.

2023. gadā ar LFF atbalstu Ventspilī, futbola stadionā Katoļu ielā 40, uzklāts jauns un mūsdienīgs mākslīgā zālāja segums, kā arī nomainīts apgaismojums, uzstādot 32 jaunus, energoefektīvus LED prožektorus ar spilgtuma vērtību 350 lux un tādējādi nodrošinot futbola laukuma apgaismojumu atbilstoši LFF noteiktajai spilgtuma vērtībai.

LFF, balstoties uz janvārī veiktajiem apgaismojuma mērījumiem, ir atzinusi, ka saskaņā ar LFF Futbola stadionu un infrastruktūras noteikumiem apgaismojums futbola stadionā atbilst 1. līgas stadiona kategorijas prasībām.

Futbola laukumā Ventspilī Katoļu ielā 40 notiek gan ikdienas treniņi, gan plašāka mēroga sacensības, piemēram, Latvijas čempionāta 1. līgas spēles.

Pēc svinīgās futbola stadiona atklāšanas stadionā risinājās "Optibet" Nāktones līgas trešās kārtas spēle starp JFK "Ventspils" un "Valmiera FC-2"/VSS.

Informāciju sagatavoja:
SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils""
Foto: Oskars Jūra