Šovasar RTU stadionā Pārdaugavā pirmo reizi notiks Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) atbalstītais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansētais Rīgas minifutbola čempionāts sievietēm. Spēles notiks trīs sabraukumos laika periodā no 19. maija līdz 16. jūnijam.

Sacensībām atļauts pieteikt spēlētājas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, bet izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties spēlētājas, kuras dzimušas 2009. gadā un agrāk. Komandu pieteikumos nedrīkstēs būt iekļautas Latvijas ("Luckybet" Sieviešu futbola līga) un citu valstu čempionātu spēcīgāko futbola līgu spēlētājas, kuras aizvadījušas vismaz vienu oficiālu spēli 2024. gada sezonā.

Kā minēts, sacensības notiks trīs sabraukumos – 19. maijā, kā arī 2. un 16. jūnijā. Patlaban turnīra norise plānota mākslīgā seguma laukumā RTU stadionā, bet spēles iespējamas arī citos Rīgas reģiona sintētiskā seguma laukumos, organizatoriem vienojoties ar dalībniekiem.

Komandu pieteikumi speciāli sagatavotā veidlapā jāsūta turnīra izpilddirektorei Jevgeņijai Obodņikovai (j.obodnikova@rigasfutbols.lv) līdz 2024. gada 3. maijam, savukārt dalībnieku organizatoriskā sapulce risināsies 10. maijā plkst. 13:00 attālinātā formātā. Sacensībām atļauts pieteikt maksimums 20 spēlētājas, uzvarētāji un laureāti čempionātā tiks noteikti vienā vai divu apļu turnīrā sabraukumos (turnīrs tiek plānots 4-8 komandām).

Rīgas minifutbola čempionāts sievietēm tiks organizēts pirmo reizi, un šāda veida projekts tapis, pateicoties futbola kluba "Athletic Club Jules Verne" idejai un iniciatīvai.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija